Dev otel 80 milyon dolara yenileniyor

Dev otel 80 milyon dolara yenileniyor
İstanbul'da bulunan Conrad Oteli'nin 80 milyon dolarlık bir bütçe ile baştan aşağı yenilendiği belirtiliyor.


Para Dergisi'nde yer alan habere göre, 1992 yılından beri faaliyette olan Conrad Hotel yenileniyor. Otelin sahibi Aksoy Grubu'nun otelin yenilenmesi için ilk etapta 50 milyon dolar bütçe ayırdığı, ancak gelinen noktada maliyetin 80 milyon dolarla sınırlandırılmaya çalışıldığı ifade ediliyor.

Haberde yer alan detaylara göre, adeta dört duvar kalana kadar otelin her şeyi yenilenmiş. Hatta kimi yerlerde duvarlar yıkılıp yeniden yapılmış. Tüm tesisat yenilenmiş. Bina akıllı teknolojiyle donatılmış. Yenileme sonucunda 667 olan oda sayısı 550’ye düşmüş.

Buna karşılık süit sayısının 50’den 70’e yükseldiğini öğendik. Otelin odalarının halen üçte biri çalışır durumda. Bu ay sonunda devreye girecek. 100 odayla birlikte, 290 oda müşterilere hizmet verir. hale gelecek. Yenileme çalışmalarının yılsonunda tamamlanması planlanıyor.

Konu ile ilgili aradığımız otelin ortaklarından Erol Aksoy, ‘’Yenilemek yapmaktan daha zormuş. Bütçeyi de oldukça aştık. 50 milyon dolarlık bütçe ile yola çıkmıştık. Şimdi 80 milyon dolarda sınırlamaya çalışıyoruz’’ diyor.


Bu Haber 26.08.2014 - 12:15:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.