Corendon ve Mimsaraya iş birliğini büyüttü, hedef 100 bin yolcu

Corendon ve Mimsaraya iş birliğini büyüttü, hedef 100 bin yolcu
Corendon Hava Yolları ile Mimsaraya Turizm Havacılık, Hac ve Umre hedefini büyüttü. İş birliğini güçlendiren iki şirket, 2017 yılında 100 bin Hac ve Umre yolcusu taşımayı hedefliyor.


TurizmGüncel

Corendon Hava Yolları ve Mimsaraya Turizm Havacılık, Hac ve Umre turizminde güçlerini birleştirdi. Konuya ilişkin olarak İstanbul Akgün Hotel'de düzenlenen toplantıya, Corendon Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Yıldıray Karaer, Mimsaraya Turizm Havacılık'ın sahibi Yılmaz Babaoğlu, İkram Turizm'in sahibi İbrahim Çetin ve şirketlerin diğer yetkilileri katıldı.



9 KASIM'DA BAŞLIYOR

Toplantının açılış konuşmasını yapan Corendon Hava Yolları Kurucu Ortağı Yıldıray Karaer, Mimsaraya ile Hac ve Umre operasyonlarına ilk olarak geçen yıl başladıklarını ve bu yıl da çalışmaların devam ettiğini belirtti. 2017 Hac ve Umre sezonu için çalışmalara 1 ay önce başladıklarını kaydeden Karaer, Corendon Airlines ve Mimsaraya iş birliğiyle, 9 Kasım 2016 tarihinde İstanbul-Medine ve Konya-Medine uçuşlarıyla başlayacak Umre seferlerinde bu yıl 100 bin yolcu hedeflediklerini anlattı.

HEDEF 100 BİN HAC VE UMRE YOLCUSU

Suudi Arabistan uçuşları için Suud Sivil Havacılığı ve Türk Sivil Havacılığı nezdinde çalışmalara başlayarak, zorlu ve detaylı başvuru sürecinin sonunda 2016 Ocak ayında gerekli uçuş izinlerini aldıklarını ifade eden Karaer, ''Türk Sivil Havacılığı'nın bu hattaki uçuşlara özel taleplerini de yerine getirerek başarılı bir operasyon düzenledik. Önümüzdeki Umre ve Hac sezonu için bir uçağımızı İstanbul’a; diğer bir uçağımızı da Anadolu şehirlerinden Suudi Arabistan’a direk uçuşlar düzenlemek için tahsis ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Hac ve Umre yolcularının konforunu ön planda tuttuklarını söyleyen Yıldıray Karaer, şu noktaların altını çizdi:



KOLTUK ARALARI 79 CM'YE ÇIKARILDI

''Corendon Airlines, yıllardır turizmin farklı dallarında edindiği tecrübesi ve yolcu memnuniyetine göstermiş olduğu hassasiyet ve esnek operasyon avantajıyla Hac ve Umre yolcularının konforlu seyahat etmesini sağlıyor. Bu kapsamda, Türk Sivil Havacılığı’nın Hac ve Umre yolcularının rahat ve konforlu bir şekilde uçması için talimat haline getirmiş olduğu maddeleri ilk gün itibari ile birebir uyguladık. Bu talimatlar doğrultusunda Hac ve Umre'ye uçan uçaklarımızın konfigürasyonunu değiştirerek koltuk arası mesafesini 73 cm’den 79 cm’ye çıkardık. Hac ve Umre yolcularına ayrıca ücretsiz sıcak yemek ve 30 kilograma kadar bagaj hakkı sunuyoruz.'' 

''UÇUŞLAR BACK-TO-BACK OLACAK''

Hac ve Umre uçuşlarında fiyatların neden yüksek olduğuna dönük bir soruya yanıt veren Karaer, ''Geçtiğimiz yıllarda uçuşlar tek yönlü olarak yapılıyordu. Yani bir uçak yolcuyu götürüyor, 10 gün sonra da gidip aynı yolcuyu geri alıyordu. Bu yıl uçuşları back-to-back olarak yapacağız. Yani uçaklar dolu gidip dolu gelecek. Bu da maliyetleri düşürecek ve bilet ücretleri düşecek.'' şeklinde konuştu.

15 TEMMUZ ŞEHİT AİLELERİNİ UMRE'YE GÖTÜRECEK

21 yıldır inanç turizmi sektöründe yer alan ve 81 ilde acente temsilcisi olan Mimsaraya Turizm ve Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Babaoğlu ise, “2016/2017 sezonunda inanç turizminde yüzde 7 büyüme bekliyoruz. Önümüzdeki dönemde Suudi Arabistan’daki destinasyon sayımızı artırarak, uçuş ağımıza Medine ve Cidde dışında Al Kasım, Yanbu, Taif, Riyad ve Dammam seferlerini de eklemeyi planlıyoruz. Bu kapsamda düzenlediğimiz seferlerde, geçen yıl 106 şehit yakınını Umre'ye götürmüştük. Bu yıl ise; 15 Temmuz şehit ailelerinden 50 kişiyi ücretsiz olarak Umre'ye götüreceğiz” dedi.

''İZİNLER İÇİN 1 SENE UĞRAŞTIK''

Babaoğlu konuşmasının devamında şu noktaların altını çizdi:

''Mimsaraya olarak gerek Suudi gerekse Türk makamlarından uçuş izni almak için 1 yıl uğraştık ve sonunda uçuş izinlerimizi aldık. Zorluklar olmasına rağmen hedefimiz 100 bin yolcu. Türkiye'de Hac ve Umre talebi her yıl artıyor. Bu nedenle yeni otellerin, yeni acentelerin ve uçak şirketlerinin devreye girmesi sektörün gelişmesine katkı sağlayacaktır. Corendon'un yatırım bütçesi Türkiye kaynaklıdır. Yabancı  hava yolu kullanmadığımız için Türkiye'nin bütçesine de katkı sağlıyoruz.

''25 ŞEHİRDEN UÇACAĞIZ''

Hem en iyi hizmeti, hem de en iyi fiyatı sunarak 100 bin yolcuya ulaşmayı hedefliyoruz. Yaptığımız işin bir yanı turizm ama bir yanı da inanç. Bu nedenle şikayet gelmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Tur operatörü olarak Hac ve Umre seyahatlerinde çok fazla hassasiyet gösteriyoruz. Çünkü insanlar anne ve babalarını bize teslim ediyor. Şu anda 81 ilde acente ağımız var. Geçen yıl 19 şehirden Suudi Arabistan'a direkt uçmuştuk. Bu yılki hedefimiz ise 25 şehirden uçmak.''

''SUUDİ ARABİSTAN'A AVRUPA'YA UÇULAN FİYATLARLA UÇULMALI''

Toplantının son konuşmacısı olan İkram Turizm Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çetin ise, ''Eskiden Hac ve Umre'ye sadece THY ve Suudi Hava Yolları ile gidebilirdi. Bunu konsolosluğa sorduğumda, bundan haberleri bile olmadığını gördüm. Şikayetimiz üzerine başka hava yolları ile uçanlara da vize çıkmaya başladı. Devamında çok sayıda hava yolu şirketi Türkiye'den Suudi Arabistan'a operasyon başlattı.'' dedi.

Hava yolu şirketlerinin Hac ve Umre biletlerinin pahalı olduğuna dikkat çeken Çetin, ''Suudi Arabistan'a giden hava yolu şirketlerinin ücreti oldukça yüksek. 3-4 saatlik uçuş mesafesindeki Mekke ve Cidde'de uçak fiyatları 400-500 euro. Avrupa'ya uçulan fiyatlarla Suudi Arabistan'a da uçulması gerekiyor.'' dedi.



Corendon ve Mimsaraya yetkilileri, daha sonra Hac ve Umre acenteleri ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. 










Bu Haber 03.11.2016 - 12:19:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.