Bakanlık 13 arazi ve 1 günübirlik tesisi turizm yatırımcısına tahsis edecek

Bakanlık 13 arazi ve 1 günübirlik tesisi turizm yatırımcısına tahsis edecek
Kültür ve Turizm Bakanlığı, toplam 5 bin 220 yatak kapasiteli otel ve tatil köyü yapılabilecek 13 arazi ile bir günübirlik tesisi tahsise açacak. Tahsisleri yaparken yeni bir yaklaşım sergileyecek olan Bakanlık, tahsis işlemlerindeki bürokratik süreci yatırımcı adına kendisi takip edecek.

  
Kültür ve Turizm Bakanlığı, toplamda 5 bin 220 yatak kapasiteli otel ve tatil köyü yapılabilecek 13 arazi ile bir günübirlik tesisi turizm yatırımcısına tahsis edecek. 

5 BİN 220 YATAK VE 1 GÜNÜBİRLİK TESİS TURİZM YATIRIMCISINA TAHSİS EDİLECEK
 
Bu kapsamda, Afyon'da 1.000, Antalya'da 80, Aydın'da 1.200, Eskişehir'de 900, İzmir'de 1.800 ve Kayseri'de 240 olmak üzere toplamda 5 bin 220 yatak kapasiteli otel ve tatil köyü yapılmak üzere 13 arazi ve Muğla Marmaris'te bir günübirlik tesis, turizm yatırımcısına tahsis edilecek.
 
TAHSİSTE YENİ YAKLAŞIM

Bakanlık bu tahsisleri yaparken yeni bir yaklaşım izleyerek tahsis işlemlerindeki bürokratik işlemleri yatırımcı adına kendisi takip edecek. Böylece, araziyi kiralayacak yatırımcının en az bürokrasi ile yatırım yapması ve bir an önce yatırımlarına başlaması sağlanacak.
 
Tahsislerin sadece Türk yatırımcılara değil, yabancı yatırımcılara da sunulacağı belirtiliyor.



Bu Haber 16.01.2017 - 10:35:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.