Almanya’dan Mısır saldırısı yorumu: Daha kötü bir zamanda olamazdı

Almanya’dan Mısır saldırısı yorumu: Daha kötü bir zamanda olamazdı
Geçtiğimiz hafta Mısır’ın popüler turistik bölgesi Hurghada’da gerçekleşen bıçaklı saldırı, Alman seyahat sektörünü endişelendirdi.



TurizmGüncel – Dış Haberler

Son birkaç yıldır turizm sektöründe büyük gerileme yaşayan Mısır, Alman turistlerin yoğun ilgisi sayesinde bu yıl kayda değer bir toparlanma yaşadı.

Kış programlarını art arda açıklayan Alman tur operatörlerinin, Mısır’a dönük talep artışını göz önüne alarak destinasyona önceki yıllara göre daha fazla kapasite ayırdığı görülüyor.

TUI: MISIR ANA DESTİNASYONLARIMIZDAN BİRİ OLACAK

Geçtiğimiz hafta bir açıklama yapan TUI, Mısır’ın gelecekte tur operatörünün ana destinasyonlarından biri haline gelmesini öngördüklerini açıklamıştı.

FTI KAPASİTESİNİ İKİ KATINA ÇIKARDI

Bir diğer Alman tur operatörü FTI ise, Mısır’a dönük uçuş sayısını 68’den 142’ye çıkardığını duyurmuştu.

TALEP DÜŞER Mİ?

Bu sebeple, geçtiğimiz hafta Hurghada’da yer alan bir otelde meydana gelen ve 2 Alman turistin hayatını kaybettiği bıçaklı saldırı, sektörde endişe yarattı.

Alman iş ve turizm dergisi fvw’de yer alan değerlendirmeye göre, bu saldırı, Mısır’a dönük talebin tekrar düşmesine neden olabilir.

Son yaşanan saldırı sektörde endişe yaratsa da, fvw’nin ‘Daha kötü bir zamanda olamazdı’ başlığıyla verdiği haberde, Mısır’ın oldukça uygun olan fiyatlarının Almanların Mısır’a dönük talebinin sürmesini sağlayabileceği belirtiliyor.




Bu Haber 20.07.2017 - 16:53:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.