Alman hava yolunun gelirlerine Türkiye ve Mısır darbesi

Alman hava yolunun gelirlerine Türkiye ve Mısır darbesi
Almanya’nın ikinci büyük hava yolu Air Berlin, ilk çeyrekte 182 milyon euro zarar etti. Yaşanan terör olaylarının yanısıra Türkiye ve Mısır turizmindeki gerileminin de hava yolunun rakamlarını etkilediği belirtildi.


Esas Holding’in de hissedarı olduğu Almanya’nın ikinci büyük hava yolu Air Berlin, bu yılın ilk çeyreğinde yine zarar açıkladı. Kokpitaero'dan Fatih Yılmaz'ın haberine göre, şirket bir önceki yıl 210 milyon euro olan ilk çeyrek zararının bu yıl az bir düşüşle 182.3 milyon euroya gerilediğini bildirdi. Air Berlin’den yapılan açıklamada Avrupa’da yaşanan terör olayları ile Türkiye ve Mısır turizmindeki gerileme ve talep düşüklüğünün şirketin uçuşlarına olumsuz etkisi olduğu kaydedildi.
 
Şirkette yüzde 29.21 hisseye sahip olan Etihad Hava Yolları ile yapılan codeshare anlaşması ile olumsuz tartışmaların da bir başka unsur olduğu vurgulandı.

GELİRLER VE YOLCU SAYILARI DÜŞTÜ
 
Hava yolunun ilk çeyreğindeki gelirleri de yüzde 7.1’lik düşüşle 737.1 milyon euroya, bilet satışları da yüzde 8.7 düşüşle 630.3 milyon euroya gerilerken, taşınan yolcu sayısı da yüzde 6.8 düşerek 5 milyon 420 binde kaldı.
 
Air Berlin CEO’su Stefan Pichler, bu yılın ikinci yarısında toplarlanma beklediklerini, düşük yakıt fiyatları sayesinde 250 milyon euro tasarruf edeceklerini belirtti. Hava yolu geçen sene 446.6 milyon euro zarar açıklamıştı. 


Bu Haber 16.05.2016 - 10:47:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.