224 Rus turistin ölümü meşrubat kutusuyla mı geldi?

224 Rus turistin ölümü meşrubat kutusuyla mı geldi?
Mısır'ın Sina Yarımadası'nda 224 yolcusuyla düşen Türk tur operatörüne ait uçakla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Rusya, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla uçağın terörist saldırı sonucu düştüğünün kesinleştiğini duyururken, sabotajı üstlenen IŞİD ise uçağı nasıl düşürdüğüne dair detaylar paylaştı.


Terör örgütü IŞİD, Rus Metrojet Havayolları'na ait yolcu uçağını, meşrubat kutusuna yerleştirilmiş patlayıcıyla düşürdüğünü iddia etti. IŞİD’in dergisi Dabık’ın son sayısında “Sadece Terör” başlığı kullanıldı ve Paris’i kana bulayan teröristler övüldü.

Dergide ayrıca Mısır’ın Şarm El Şeyh kentinden Rusya’nın St. Petersburg kentine giderken 31 Ekim’de kalkıştan 23 dakika sonra havada infilak eden uçaktaki 224 yolcudan bazılarına ait pasaportlar yayınlandı. IŞİD'in önce bir Batılı ülke uçağını düşürmeye karar verdiği, ancak Rusya’nın IŞİD’e karşı operasyonlara başlamasının ardından Rus uçağını hedef aldığı belirtildi.

IŞİD, uçağı düşürmekte kullandığını öne sürdüğü bombayı, bir meşrubat kutusunun içine yerleştirdiğini iddia ederek fotoğrafını da yayınladı. Rusya Güvenlik Servisi FSB, A-321 yolcu uçağındaki bombanın önceden var sayıldığı gibi bagaj bölümünde değil, kuyruk kısmına yakın yolcu koltuklarından birinin altına gizlendiğinin tespit edildiğini duyurmuştu.

 


Bu Haber 19.11.2015 - 09:49:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.