Zeynep Nili Bozatlı Bakır

Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Tan ile turizm sohbeti

Türkiye Cumhuriyeti ABD Büyükelçisi sayın Namık Tan, Washington’dan canlı yayın ile, 18 Aralık aksamı sosyal medya ağı twitter üzerinden #asknamiktan (“namiktan’a sor”) etiketi eşliğinde, takipçileri ile aydınlatıcı bir soru-cevap seansı yaptı.
 
 
Ben de tabii Türkiye’nin ABD’deki destinasyon tanıtımını çok yakından takip ettiğim ve turizm açısından Amerika pazarına çok önem verdiğim için bu fırsatı kaçırmayıp sayın Tan’a birkaç soru yönelttim. 
 
İşte az ve öz sorularım ve sayın Tan’ın çok samimi cevapları: 
 
ZNB: Birçok Hollywood filmi Türkiye’yi setlerinin ve senaryolarının bir parçası haline getirmeye başladı. Sizce bu Türkiye’ye gelecek turist sayısında ciddi bir artış yaratır mı?
 
NT: Hollywood film setlerini Türkiye’de görmeyi çok seviyoruz. Skyfall dahil olmak üzere son haftalarda toplam4 tane film gördük. Turizm için müthiş bir artış. 
 
ZNB: “Türkiye’ye daha yüksek sayıda ABD turisti çekmek için Türkiye ABD’de nasıl daha iyi tanıtılabilir.
 
NT: Türkiye’nin zengin tarihi ve kültürel mirası global olarak ilgi çekmektedir. Sosyal medya ağları dahil olmak üzere, Türkiye’yi ABD’de tanıtmak için sürmekte olan çalışmalarımız var.
 
ZNB:  Çeşitli havayollarının ABD’nin spesifik şehirlerinden İstanbul’a direk seferleri bulunuyor, Türkiye için direkt sefer eklenebilecek başka potansiyel ABD bölgelerinin neresi olabileceğini düşünüyorsunuz?

NT: Turizm potansiyeli geliştikçe yeni rotaların nereler olacağı da netleşecektir
 
NT: Kobe Bryant ve Lionel Messi’nin yer aldığı Türk Hava Yolları'nın en yeni reklamını gördünüz mü?
 
Not: Sorular İngilizce sorulup cevaplanmıştır, burada tercümeleri yer almaktadır. 
 
Sayın Tan’ın pozitif cevapları bana ABD pazarına daha fazla eğilmemiz gerektiğini tekrar hatırlattı. En çok hoşuma giden şey ise, benim de sizlerle paylaştığım yazılarımda çok yoğun olarak üzerinde durduğum, sosyal meydanın ülke tanıtımı için daha da yoğun kullanılacak olması.  
 

Bu Makale 11.02.2013 - 10:00:19 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
  • SABRİ ÇAĞLAYAN 21.12.2012 - 11:42

    ABD B.Elçimiz Sn.Tanın,sorucevap 102ormundaki ropörtajını tatmin edici olduğunu hiç sanmıyorum.Çok objektif ve de yüzeysel,sıradan cevaplar doğrusu.Turizme pek sıcak bakmadığı hissine kapıldım.Daha aktif ve konstraktif olmasını beklerdim.MışMuş ve CekCak ile gerçekleşen bir ropörtaj olmuş.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.