Yunanistan’dan ‘termal turizm’ atağı

Yunanistan’dan ‘termal turizm’ atağı

Avrupa’daki tarihi termal kasabaların kültürel güzergahlarının yönetiminden sorumlu Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği’nin (EHTTA) başkanı Giuseppe Bellandi, kısa bir süre önce parlamantoda oylanan, özel ilgi alanlarını kapsayan tematik turizmi kapsayan yeni yasa tasarısının ardından Yunanistan için termal turizm alanında yeni umutlar doğurduğunu belirtti.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Yunan Turizm Bakanlığı’nın Atina’da düzenlediği özel bir etkinlikte konuşan Bellandi, Yunanistan’ın kullanılmayan kaynaklarından yararlanmak için bakanlığın başlattığı girişimleri memnuniyetle karşıladığını bu tasarıların termal turizimde yeni yatırımların önünü açacağının altını çizdi.

Bellandi konuşmasında derneğin ana hedeflerinden birinin kasabalar ve kaplıcalar arasında güçlü ortaklık ağları oluşturmak olduğunu belirtti. Bellandi derneğin bu destinasyonları tanıtmak, Avruğa programları için destek saplamak ve spa sektörünün tanıtımını yapmak için çalışacağına da değindi.

‘TERMAL TURİZMİ GELİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

Etkinlik kapsamında konuşan Yunanistan Turizm Bakanı Elene Kountoura ise bakanlığın Yunanistan’da sağlık ve termal turizmin ilerlemesine yönelik geliştirdikleri stratejileri anlattı.

Bakan Kountoura konuşmasında turizmin özel formları için yenilikçi bir çerçevede çalışarak sağlık, termal ve wellness turizmi için gerekli düzenlemeleri yapmaları gerektiğini vurguladı.

Bakan Kountoura Sağlık Bakanlığı’nın rolüne de açıklık getirdi. Bakan, sağlık turizmi merkezlerinde ilkyardım büroları ve danışmanlık noktalarının bulundurulması zorunlu hale getirildiğini belirtti. 

YATIRIM YAPMAK ARTIK MÜMKÜN

Etkinlikte konuşan Yunanistan Termal Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Markos Danas Yunanistan’da termal turizmin gelişmesini engelleyen nedenlerin ortadan kalktığının altını çizdi. Danas konuşmasında Yunanistan’ın termal doğal kaynaklarının öneminin Yunanistan devleti tarafından da benimsendiğini ve işletme ruhsatı almanın kolaylaştığına değindi. Danas, bu durumun Yunanistan’a daha çok yatırımcı çekerek termal turizm sektörünün gelişmesine önemli bir katkı sağlayacağını belirtti. 


Bu Haber 12.12.2018 - 12:26:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.