'Yunanistan'daki SYRİZA rüzgarı Türk turizmini olumsuz etkileyebilir'

'Yunanistan'daki SYRİZA rüzgarı Türk turizmini olumsuz etkileyebilir'
Dünyanın bugün en önemli gündem maddesi Yunanistan’daki seçimler oldu. SYRİZA yüzde 36.3’lük oyla seçimleri galip bitirdi. Peki Yunan parlamentosuna 149 vekil sokabilen SYRİZA’nın lideri Aleksis Çipras'ın iktidarı ülkeyi ve Türkiye'yi nasıl etkiler?


Uzmanlara göre ekonomik olarak ‘uçuk’ vaatlerde bulunan Çipras’ın milyarlarca euro borcu silme, bedava elektrik ve zenginlerin vergilendirilmesi gibi vaatlerini nasıl gerçekleştireceği merak ediliyor.

Yunanistan seçimleriyle ilgili olarak hurriyet.com.tr’ye açıklamalarda bulunan Global Menkul Değerler Stratejisti Gökhan Uskuay SYRİZA’nın ekonomik vaatlerinin çok uçuk olduğunu söyledi. Uskuay, “Dolaylı vergilerin kaldırılacak olması çok uçuk. Borçları silme kararı alması kolay değil sadece AB’ye borçları yok, IMF’ye de borçları var ve IMF borç silmez. SYRİZA mart ayından sonra kendi bonolarımı ihraç ederim şeklinde bir tezi var O da bu atmosferde mümkün değil” dedi.

Yunanistan’la ticaretimizin düşük seviyelerde olduğunu ifade eden Uskuay, “Euro Bölgesi’nde zaten bir durgunluk söz konusu. Buradaki SYRİZA rüzgarı da euroyu düşürürse bu bizi olumsuz etkiler. Özellikle turizm olumsuz etkilenir. Türkiye’nin ihracatı içinde AB’nin payı yüzde 53.6” dedi.

Profesör Emre Alkin ise CNBC’de Yunanistan’ın seçim sonuçlarını değerlendirdi. Alkin, “Sol iktidarlar geldiği zaman Türkiye’de bir ısınma olur. Sosyal demoktraklar Avrupa’da kavga dövüş etmezler. SYRİZA bir parti değil bir oluşum. Sol düşüncenin oluşturduğu bir parti, Türkiye ile ilişkiler eskisinden daha iyi olur. Belki Türkiye bir yatırım hamlesi yapar SYRİZA’ya destek verir. Yunanistan’da bu iktidarla hiç temasları oldu mu bilmiyoruz” dedi.


Bu Haber 26.01.2015 - 12:11:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Levent Erdoğan 27.01.2015 - 11:56

    Uzun süren siyasi belirsizlikten sonra Yunan halkı romantik bir tercih yaptı bence.Korkarım ömrü yine uzun olmayacak.Bir sene iktidarda kalabilirse gerçekten sürpriz olur.Krizin ilk günlerinden bu yana Yunanistanın kara tarafına defalarca gitmiş birisi olarak Yunan halkının ne eğlenceden , ne de yeme içmeden feragat ettiğini görebilmiş değilim.Bizde ki kriz yansımaları ile onların ki çok farklı.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.