Yeşilköy'e 120 milyon dolarlık yatırımla Wyndham açılıyor

Yeşilköy'e 120 milyon dolarlık yatırımla Wyndham açılıyor
ABD merkezli otel zinciri Wyndham, 120 milyon dolar yatırımla Yeşilköy'de 5 yıldızlı bir otel açıyor. Oteli Petek Şirketler Grubu ile birlikte açacak olan Wyndham'ın Türkiye'de Ramada markası altında 7 oteli daha bulunuyor.



Wyndham, 7220 oteliyle dünyanın en büyük otel gruplarından. Wyndham Finans Direktörü ve Başkan Yardımcısı Robert Loewen, 2012’nin ikinci yarısında açılması planlanan 250 odalı Wyndham Petek İstanbul otelinin, Atatürk Havalimanı’na 7 kilometreden az mesafede yer alacağını söyledi. Loewen, “İstanbul sayıları gün geçtikçe artan firma ve yabancı turiste ev sahipliği yapan, hızla büyüyen, canlı bir kent. Türkiye’deki bu ilk Wyndham markalı otelimizin açılması, bu önemli pazardaki varlığımızı güçlendirecek” dedi.

RAMADA MARKASININ SAHİBİ

Loewen, Wyndham Grubu’nun Türkiye’de Ramada markasıyla yedi oteli olduğunu da hatırlattı. Petek Şirketler Grubu Başkanı Mehmet Büyükkıdık ise, oteli kendilerinin işleteceğini belirterek, “Grubumuz tekstil, hazırgiyim ve perakende sektöründe hizmet veriyor. Turizmde ilk yatırımımız. Grubumuzun yıllık cirosu 60 milyon dolar. Turizmde yeni otellerle büyüyeceğiz. Taksim’e otel yapacağız” dedi. Büyükkıdık, Wyndham Petek İstanbul otelinde 400 kişinin çalışacağını belirterek, yıllık ciro hedefini 30 milyon dolar olarak açıkladı.

GRUP BÜNYESİNDE BULUNAN OTEL MARKALARI



Otelde, spa, dört masaj salonuna sahip bir fitness merkezi, kapalı havuz, 13 toplantı salonu ve 1.616 metrekarelik konferans salonu bulunacak. 21 katlı otelde, 28’i suit olmak üzere toplam 250 oda bulunacak. (Milliyet)





Bu Haber 01.10.2011 - 01:17:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Osman 01.10.2011 - 09:28

    İşletmeyi kendileri yapacaklarmış, çok iyi haber.. Zaten tekstille turizm çok benzerlikler taşıyor. İkisinin de konusu insan:)

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.