Yerebatan’da rezervasyon iptali yok

Yerebatan’da rezervasyon iptali yok
Sultanahmet'teki Turizm Şube Müdürlüğü'ne yönelik canlı bomba eyleminin, saldırının gerçekleştiği Yerebatan Caddesi üzerindeki oteller başta olmak üzere Sultanahmet ve İstanbul genelinde rezervasyon iptaline neden olmadığı bildirildi.


Özel Belgeli Özel Nitelikli Turistik ve Butik Otelciler Birliği Derneği (ÖZBİ), Genel Sekreteri Enis Akcan, yaptığı yazılı açıklamada, turistik bölgede gerçekleşen saldırının turizmi etkilemediğini kaydetti.
 
ÖZBİ Genel Sekreteri Enis Akcan, açıklamasında şöyle dedi:
 
“Üyelerimizin hemen hemen tamamı Sultanahmet bölgesindeki otellerden oluşuyor. Saldırı sonrasında yaptığımız görüşmelerde herhangi bir rezervasyon iptali ile karşılaşmadık. Geçmişte İstanbul, yaşanan küçük çaplı terör hadiselerinde de turistler olumsuz tepki vermiyor. Avrupalı turistler, Londra ve Madrid’de yaşanan terör saldırıları sonrasında terör olayını global bir tehdit olarak kabul ettiler. Nitekim bugün Paris’te yaşanan ve 11 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı gerçekleşti. Sultanahmet’te yaşanan bu acı olay, Rus ve Ortadoğu pazarını etkilemez. Amerika ve Avrupa pazarında küçük çaplı olumsuz etkiler bırakabilir."
 
Sultanahmet Turizm Polisi Şube Müdürlüğü’nde yaşanan bombalı saldırıdan dolayı son derece üzgün olduklarını vurgulayan Akcan,  “Turizm camiası olarak saldırıda şehit düşen polis memuru Kenan Kumaş'a Allah’tan rahmet dileyerek yakınlarının yüreğindeki acıyı paylaşıyoruz. Saldırıda yaralanan polis memuru Taner Şenel'in ise bir an evvel eski sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz” dedi.


Bu Haber 07.01.2015 - 16:41:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.