‘Yeni nesli kavrayamadık, en büyük tehlikelerden biri bu!’

‘Yeni nesli kavrayamadık, en büyük tehlikelerden biri bu!’
Antalya'da düzenlenen 'sezona merhaba' buluşmasında konuşan TÜROFED Başkanı Osman Ayık 45 yaş üstü Avrupalıların Türkiye’ye sadık olduğunu ancak bu insanların çocukları için aynı şeyin söz konusu olmadığını belitti.

Eczacıbaşı Profesyonel tarafından düzenlenen 'sezona merhaba' buluşması kapsamında düzenlenen panelde konuşan TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Türk turizminin arz odaklı büyüdüğünü ileri sürdü. Ayık, "Paket tur bağımlısı gibi görünse de Türkiye dünyada paket turu en iyi yapan İspanya ile başa baş giden bir ülke." ifadelerini kullandı.

‘’DÜNYA BAŞA BAŞ REKABT EDEBİLDİĞİMİZ BİR ALAN’’

Türkiye turizmindeki büyümenin dünya ortalamasının üç katı olduğunu ifade eden Osman Ayık, turizmin Türkiye'nin dünya ile başa baş rekabet edebildiği alanlardan biri olduğunu belirtti. Ayık, "Dünyadaki tüm ülkeler bu kadar hızlı büyüyen sektörden pay almak istiyor. Rekabet son derece keskin. Kendinizi yenilemeniz ve geliştirmeniz gerekiyor. Bu sektörde 35 yılı aşkın bir birikimimiz var. Önümüzdeki süreci rahat bir şekilde yönetiriz." şeklinde konuştu.

‘’YENİ NESLİ KAVAYAMADIK’’

Döviz kazandıran sektörler açısından turizmin katma değer yaratan en önemli stratejik sektörlerden biri olduğuna işaret eden Ayık, 45 yaş üstü Avrupalılar arasında Türkiye'ye bir sadakat olduğunu ancak bu grubun çocukları için aynı şeyin söz konusu olmadığını dile getirdi. Ayık, ''Yeni nesli kavrayamadık. Önümüzdeki en büyük tehlikelerden biri bu. 30-40 yaş arasındaki insanların birçoğu Türkiye'ye gelmiyor. Bunların çoğu iyi konumlardaki profesyoneller. Bunlara özel bir çalışma yapmamız gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

‘TURİZMDEKİ PAYIN YÜZDE 60’I ANTALYA VE İSTANBUL’UN’’

Türkiye'ye gelen turistten yüzde 60'lık payı Antalya ve İstanbul'un aldığına dikkat çeken Ayık, bu iki ili Muğla ve İzmir'in takip ettiğini ancak diğer bölgelerin bu konuda geri kaldığını söyledi. Ayık, ''Bundan sonraki yatırım planını buna göre yapmamız gerekir. Sürdürülebilirlik kavramı hayatımızın en büyük gerçeği olmalı. Kıyıları sadece yatırım alanı olarak görmemek gerekiyor, iç bölgelere gidip Türkiye'deki yatak hareketliliği ve trafiğini artırmamız lazım." ifadelerini kullandı.



Bu Haber 01.03.2019 - 08:31:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.