Yakup Demir: Savaş turizmi etkilemez

Yakup Demir: Savaş turizmi etkilemez

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın turizme etkisi hakkında değerlendirmede bulundu.


Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin turizme etkisinin ciddi oranda olmayacağını tahmin ettiklerini söyleyen ÇESTOB Başkanı Yakup Demir, "Rusya ve Ukrayna'dan önemli oranda turist alıyoruz. 2019 yılına bakarsak Rusya'dan 6 milyon, Ukrayna'dan da 1,5 milyon civarında turist almışız. Pandemi dönemine bile baktığımızda yine Rusya'dan 3 milyonun üstünde, Ukrayna'dan da 2 milyona yakın turist Türkiye'ye gelmiş.” açıklamasında bulundu.

İstanbul’daki otellerde yer kalmadığı yönünde duyum aldıklarını açıklayan Demir, “Tahminlerimiz şunu gösteriyor; gerilimin çok sürmeyeceği, birkaç gün içinde masaya oturulacağı ve masada devam edeceği. Dolayısıyla özellikle Rusya'dan Türkiye'ye yapılmış veya yapılacak rezervasyonlarda herhangi bir eksiklik olmayacağı ve yine 6 milyona yakın turistin geleceği yönünde tahminlerimiz var. Ukrayna'dan kaçan zenginlerin İstanbul'daki otellere rezervasyon yaptırdığı ve İstanbul'daki otellerde yer kalmadığı yönünde bir takım duyumlar alıyoruz. Umarım, en kısa sürede bu savaş son bulur ve Ukrayna da Rusya da barışarak o güzel günlere tekrar dönülür. Turizme ve diğer sektörlerimize zarar vermeden, önümüzdeki günlerde savaşın sonlanmasını bekliyoruz." diye konuştu.



Bu Haber 28.02.2022 - 12:25:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • hemde nasıl

    süleyman küçüktürkücü 01.03.2022 - 12:12

    çeşmenin ana pazarı iç pazar olabilir ama antalya'ya rus gelmeyince,fiyat kırınca misafir çeşmeyemi gider antalyayamı? birde iç pazarın tatile gidecek halimi kaldı,malum enerji fiyatları arttı.alım gücü zorlaştı. rusyaya uygulanan ambargonun faydasını elbette ticaret olarak biz göreceğiz ,avrupalılar inşallah kürt devleti hayalinden vazgeçerler,güzel şeyler olacak gibi,denge siyasetine devam...

  • hikmet hakan 01.03.2022 - 11:43

    Yaptırımlara 1-2 günde giren ve halen devam eden Rusya, bu yaptırımlardan 1 günde çıkamaz. Rus turist gelmesi için hava sahasını açık tuttukları taktirde, başta TUI yine Yunanistan pazarını destekler. Bu seferde dahada büyür kriz. Türkiyedeki yatak kapasitesinin dolması veya iyi bşr sezon için 2 pazarada ihtiyacımız var. Rus uçak krizinde gördük, Yunanistan mali krizdeykende gördük. En az 3-4 yıl sektör sıkıntıda olacaktır

  • Salih Varlı 01.03.2022 - 11:38

    Yazıklar olsun. Olayları bu kadar hafife alması, sorun yokmuş gibi davranması, büyük bir sorumsuzluk, üstelik de faal olduğu ve darbe üzerine darbe yiyen turizm sektöründe. Zaten hayal dünyasında yaşayıp, dünyaya pembe gözlüklerle baktıkları için, turizm sektörünün ve Türkiye'nin sorunlarını kavrayamazlar ve çözemezler.

  • Uyuyorsunuz

    Hakan levent 01.03.2022 - 08:29

    Uyanin artık bu uykudan

  • Bal gibi de etkiler.

    Osman guntekin 28.02.2022 - 02:58

    Ruslarin kullanabileceği döviz kalmadı. Ruble ile tatile gelmeyeceği de açık açık belli iken nasıl böyle rahat konuşabilirsiniz aklım almıyor. Sadece at gözlüğü takıyorsunuz benim anladığım.

  • Hakkı demir 28.02.2022 - 02:29

    Biraz polyannacı buldum. Savaş bitse de bu 2 ülkeden eskisi kadar turist gelmez.

  • İnanılmaz!

    Onur 28.02.2022 - 02:25

    Savaşın turizmi etkileyeceğini görmemek için kör olmak gerek. Bu kadar öngörüsüz insanlarla turizm her zaman emeklemeye mahkumdur.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.