Vural Öger Türk hükümetini suçladı, 'Kirli bir kampanyanın kurbanıyım' dedi

Vural Öger Türk hükümetini suçladı, 'Kirli bir kampanyanın kurbanıyım' dedi
Borçlarından dolayı mal varlığına tedbir kararı getirilen Vural Öger, kirli bir kampanyanın kurbanı olduğunu söyledi. Öger ayrıca, SunExpress'in açtığı davanın arkasında Türkiye'nin bulunduğunu, hükümeti eleştirdiği için tehdit edildiğini iddia etti.


TurizmGüncel

Türk-Alman ortak hava yolu şirketi Sun Express'e 17 milyon euro borcu olan Vural Öger, iflasın ardından, borçları ödeme potansiyeli olan mal varlıklarını ucuza elden çıkarmakla suçlanıyor.

''SORUMLULUKTAN KAÇMAK İÇİN MALLARINI UCUZA SATTI'' İDDİASI

Vural Öger'in geçtiğimiz yıl, Öger Türk Tur'un taahütlerini yerine getirememesi (borçlarını ödeyememesi) durumuna karşılık kişisel servetini teminat gösterdiğini belirten ünlü Alman dergisi Der Spiegel, bundan kısa bir süre sonra ise iflasın geldiğini iddia etti. Dergiye göre Öger, bu sorumluluktan kaçmak için şahsi mülkiyetini değerinin altında fiyatlarla elden çıkardı.

ŞİMDİLİK 1 MİLYON EURO

6 Mayıs tarihinde Frankfurt Bölge Mahkemesi'ne başvuran SunExpress, Öger'in mal varlığı satışlarının durdurulması ve kişisel gelirlerinin yükseltilmesi talebini kabul etti. Şimdilik 1 milyon euroluk tedbir talep eden SunExpress, ilerleyen günlerde bu miktarı yükselteceğini açıkladı. Tedbir kararının ilk aşamada 1 milyon euro olarak talep edilmesinin nedeninin ise, ilk aşamada büyük mahkeme masrafından kaçınmak olduğu ifade edildi.

ÖGER: ÇİRKİN BİR KAMPANYANIN KURBANIYIM, ARKASINDA TÜRKİYE VAR

Vural Öger ise mal varlığı satışını doğrularken, bunun yasal bir hak olduğunu savundu. Çeşitli medya organlarına açıklamalarda bulunan Öger, çirkin bir kampanyanın kurbanı olduğunu ifade etti. ''İnsanlar beni yok etmek istiyorlar'' diyen Öger, kendisi ile ilgili yasal sürecin başlatılmasının arkasında da Türkiye'nin olduğunu iddia etti. Türkiye'deki iktidara karşı eleştirel açıklamalar yaptığı için tehditler aldığını ifade eden Vural Öger'in avukatının ise SunExpress'e karşı dava açmaya hazırlandığı kaydedildi.





Bu Haber 09.06.2016 - 11:37:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.