Uzay yolculuğunda erken rezervasyon kazandırıyor

Uzay yolculuğunda erken rezervasyon kazandırıyor
Dünyanın en pahalı seyahati olan 1 saatlik uzay yolculuğu, 2016'da 100 bin dolardan 150 bin dolara çıkacak. Ancak yıl sonuna kadar rezervasyon yaptıranlar, bu artıştan etkilenmeyecek. 50 bin dolarları ceplerinde kalacak.

 
Leonardo DiCaprio'dan Lady Gaga'ya, Stephen Hawking'den Justin Bieber'e dünyaca ünlü isimlerin sıraya girdiği uzay seyahatinde erken rezervasyon fırsatı sunuldu. Dünyanın en pahalı seyahati olan uzay yolculuğuna katılmak isteyenler, yıl sonuna kadar rezervasyon yaparlarsa yüzde 50 zamdan etkilenmeyecek. Yıl sonuna kadar 100 bin dolara sunulacak seyahatin fiyatı, 2016'da 150 bin dolara yükselecek. Ancak elini çabuk tutan uzay turistlerinin, 50 bin doları cebinde kalacak. 
 
İLERİDE UCUZLAYACAK 

Türkiye'den de 8 kişinin başvuru yaptığı uzay yolculuğunda, ilk seyahat 2017 yılında yapılacak. SCX şirketinin X-Cor Lynx Uzay Mekiği'nin Türkiye temsilciliğini üstlenen VIP Turizm'in Yönetim Kurulu Başkanı Ceylan Pirinçcioğlu, "Yıl sonuna kadar 100 bin dolar karşılığında rezervasyon kabul ediliyor. Gelecek yıldan itibaren ise bu rakam yüzde 50 artarak 150 bin dolara çıkacak" dedi. Pirinçcioğlu, ilk uzay turistinin ABD'li Dennis Tito'nun bu yolculuk için 20 milyon dolar ödediğini anlatarak, "Şimdi bu seyahat 100 bin dolara düştü. İleride mutlaka bu fiyatlar geri çekilecektir" diye konuştu. Gelecek yıldan itibaren uzay mekiğinin deneme uçuşlarına başlayacağını belirten Pirinçcioğlu, şöyle konuştu: "Bu seyahat için Türkiye'den Ahu Aysal, Timur Özkan ve bir firmanın kampanyayla belirlediği Ercan Kaygısız kesin kayıt yaptırdı." 
 
4G SÜRATİ İLE GİDECEK

Seyahatte yer çekimsiz ortamda yaklaşık 7 dakika kalındıktan sonra geriye dönüş başlayacak ve bu süreçte 4G sürati ile adrenalin seviyesi maksimuma çıkacak. Mekik, kalkıştan 4 dakika sonra saniyede 3 bin 564 kilometre hıza ulaşacak. 58'inci kilometrede motorlar kapanacak ve mekik itme gücü ile 100 kilometre yükseğe tırmanacak. Yaklaşık 1 saatlik yolculuk sonunda mekik geldiği noktaya dönecek. Uzunluğu 9 metre, eni de 7.6 metre olan tamamen kompozit malzemeden üretilen mekik, günde 4 sefer yapabilecek. Firma, yolcular için 1 milyon dolarlık seyahat sigortası da yaptıracak. (Takvim)
 


Bu Haber 16.09.2015 - 09:35:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.