Üç gün önce 'Bodrum'a uçacağız' dedi, bugün iflas etti

Üç gün önce 'Bodrum'a uçacağız' dedi, bugün iflas etti
29 Eylül'de yaptığı açıklamayla yaz aylarında Bodrum'a charter seferler düzenleyeceğini açıklayan Letonya merkezli Primera Air, bugün iflasını açıkladı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Geçtiğimiz günlerde Bodum'a charter uçuşlar düzenleyeceğini açıklayan Primera Air'in iflas ettiği açıklandı.

Şirketin iflası nedeniyle binlerce yolcunun etkilendiği belirtilirken, Stansted'den Washington ve New York'a yapılacak seferlerin iptal edildiği öğrenildi.

14 YILDIR FAALİYETTEYDİ

Riga merkezli hava yolu şirketi, 14 yıl faaliyet gösterdiği kısa ve orta mesafe charter hava yolu olarak faaliyet gösterdikten sonra iflas bayrağını çekti.

Kısa süre önce kendini bütçeli uzak mesafe hava yolu şirketi olarak konumlandıran Primera Air, iki ay önce Brüksel'den Boston, Newark and Washington'a yaz ayları ek seferler koyacağını açıklamıştı.

''ÜZÜCÜ BİR GÜNDE VEDA EDİYORUZ''

Uçuşlardaki aksamaların ve iptallerin A321 Neo'nun teslimatının gecikmesinden kaynaklandığını ileri süren şirket, son iki yıl içinde yakıt maliyetlerindeki artış, zorlu rekabet koşulları ve öngörülemeyen başka gelişmeler nedeniyle 10 milyon euro kaybettiğini açıklayan şirket, web sitesinde yayınladığı mesajda tüm sadık müşterilerine teşekkür ederek, ''Üzücü bir günde hepinize veda ediyoruz.'' denildi.

Primera Air ile yurt dışına gidenlerin kendi imkanları ile ülkelerine dönmek zorunda olduğu açıklandı. Mağdur yolcular, döndükten sonra geri ödeme için sigorta şirketine başvurabilecek.

Primera Air'in halihazırda yurt dışındaki yolcu sayısı ve ileri tarihli rezervasyonları hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor.



Bu Haber 02.10.2018 - 13:51:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.