Türkiye'yi tanıtan fotoğrafları 'Afgan Kız' fotoğrafçısı çekecek

Türkiye'yi tanıtan fotoğrafları 'Afgan Kız' fotoğrafçısı çekecek
Dünyanın en ünlü fotoğraf sanatçılarından Steve McCurry, Mark Edward Harris, Hazel Thompson ve Robert M. Knight, Türkiye’nin güzelliklerini fotoğrafladı. Bu kareler 2014’te Türkiye’nin tarihî ve doğal güzelliklerini dünyanın dört bir tarafına taşıyacak.


Kültür ve Turizm Bakanlığı, yurtdışında yürütülecek reklam kampanyalarında kullanılacak fotoğraflar için dünyaca ünlü fotoğrafçılarla anlaştı. Dünyaya adını ‘Afgan Kız’ fotoğrafıyla duyuran Amerikalı belgesel fotoğrafçısı Steve McCurry, reklam fotoğrafçılığının ‘bir numarası’ olarak görülen Mark Edward Harris, sanat elçisi ve başarılı foto muhabiri Hazel Thompson, rock yıldızlarının fotoğrafçısı Robert M. Knight, bu kez deklanşöre Türkiye için bastı. Her biri çok sayıda uluslararası ödüle sahip ve dünyaca ünlü çalışmalara imza atmış olan dört fotoğrafçı, 2014’te yurtdışında yürütülecek reklam kampanyalarımızda kullanılmak üzere özel fotoğraf çekimleri gerçekleştirdi.

Yeni tanıtım stratejisi ile ilgili bilgi veren Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Türkiye’nin değerlerini en iyi şekilde anlatacağına inandığımız dünyaca ünlü dört fotoğrafçıyla birlikte çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde Türkiye’den de 4 önemli fotoğraf sanatçısını bu tanıtımlara dahil edeceğiz ve Türkiye’nin her bir önemli unsurunu hikâye haline getirip, uluslararası mecralarda tanıtacağız" dedi.


Bu Haber 26.01.2014 - 11:11:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.