Beklenen oldu, FTI İflas başvurusunda bulundu

Beklenen oldu, FTI İflas başvurusunda bulundu
Alman tur opeartörü FTI iflas başvusundan bulunduğunu açıkladı.

Turizm Güncel

Almanya'nın ikinci büyük tur opeartörü FTI, yaptığı bir açıklama ile iflas başvurusunda bulunduğunu duyurdu. Şirketin tepe yönetimi ile Alman otoriteleri, şirketin borçlarının bir kısmının silinmesi ile ilgili tüm hafta sonu görüşmüş ancak görüşmelerden bir sonuç çıkmamıştı. 

.......GÜNCELLEME...... 12:55

FTI tarafından yapılan açıklamada, FTI Touristik GmbH bünyesinde olmayan Sonnenklar TV, Alman Seyahat acente zinciri TVG haricindeki tüm şirketler için 3 Haziran itibariyle Münih Yerel Mahkemesine iflas başvurusunda bulunulduğu belirtildi. 

İflastan şu an için sadece tur operatörü FTI'ın etkilendiği belirtilen açıklamada, ilerleyen süreçte FTI Grubuna ait diğer şirketler için başvuru yapılacağı kaydedildi. Buna karşın Windrose Finest Travel GmbH, lüks seyahat markası WINDROSE'un faaliyetlerine devam edeceği kaydedildi.

Uzun ve karmaşık yatırımcı sürecinin ardından Nisan 2024 itibariyle bir yatırımcı ile anlaşma sağlandığı ancak o tarihten bu yana olumlu haberlere rağmen rezervasyon rakamlarının beklentilerin oldukça altında kaldığı belirtilen açıklamada ayrıca çok sayıda tedarikçinin ön ödeme konusunda ısrar ettiğine vurgu yapıldı. Bu gelişmelerin ardından likidiyte ihtiyacının karşılanamadığı ifade edilen açıklamada, iflas başvurusunun kaçınılmaz hale geldiği belirtildi. 

Açıklamanın devamında "Şu anda FTI'ın önceliği iflas sürecinden etkilenen yolcuların desteklenmesidir. www.fti-group.com/en/insolvency adresinde bir destek web sitesi ve ayrıca +49 (0) 89 / 710 45 14 98 numaralı telefondan bir destek hattı kurulmuştur. İlgili tüm bilgilere buradan ve Almanca ve İngilizce olarak erişilebilir. Bireysel sorularınız için İngilizce konuşan irtibat kişileri mevcuttur. FTI GROUP, müşteri desteğine tam olarak odaklanmanın yanı sıra, misafirlerini Alman Seyahat Güvenlik Fonu (DRSF) ile birlikte düzenli olarak bilgilendirecektir." denildi.

Türk otellerine ciddi miktarda borcu var

FTI'ın iflasından ne kadar yolcunun etkileneceği ise henüz bilinmiyor.

Turizm Güncel'in sektör kaynaklarından edindiği bilgiye göre, FTI'ın hem Türk otellerine ciddi miktarlarda borcu hem de halihazırda Türkiye'de tatil yapan misafirleri bulunuyor...


Bu Haber 03.06.2024 - 12:43:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.