Türkiye'nin beşinci Antalya'nın ilk tax free şirketi: MR Refund yola çıktı

Türkiye'nin beşinci Antalya'nın ilk tax free şirketi: MR Refund yola çıktı
Turizm endüstrisinin önemli paydaşlarından olan tax free şirketlerine bir yenisi daha eklendi. Antalya merkezli olarak kurulan MR Refund Tax Free kentin ilk, Türkiye'nin ise 5. tax free şirketi olma özelliği taşıyor.


TurizmGüncel

MR Refund, önemli bir ekonomik büyüklüğe ulaşan turistik alışveriş ekonomisinde butik hizmet vermek için yola çıktı. Şirket, Antalya merkezli olarak faliyetlerine başladı.

Mustafa Çalışkan ve Ramil Akhmedov tarafından kurulan şirketin yönetim kurulu danışmanlığını ise Feti Kuyucu yürütüyor.



FETİ KUYUCU: MEVCUT HİZMTLER TAX FREE İLE TAMAMLANACAK

MR Refund ile ilgili bilgi veren şirketin yönetim kurulu danışmanı Feti Kuyucu, MR Refund'un, alışveriş merkezi sektöründe BDT ve Rusya pazarlarında 3 yıldır aracılık hizmeti veren MR Seyahat ve Turistik Hizmetler A.Ş.’nin kardeş kuruluşu olduğunu belirtti. Kuyucu, şirketin kredi satışlarına sağladığı müşavirlik hizmetlerini tax free ile tamamlamayı amaçladığını ifade etti.

''OLDUKÇA YÜKSEK BİR HACİM YARATILIYOR''

Kardeş kuruluş MR Seyahat ve Turistik Hizmetler A.Ş. tarafından sağlanan hizmetler ile deri, kürk, mücevherat ve halı vb lüks grup ürünlerde yabancı tüketicinin kendi bankasından tüketici kredisi kullanabildiğine işaret eden Kuyucu,  ''MR Seyahat ve Turistik Hizmetler A.Ş, temsilcisi olduğu AVM'lerde bankalara entegre sistemi ile tüketiciye bu hizmeti sağlamakta ve oldukça yüksek oranda hacim yaratmaktadır.'' dedi.

HEM KRDİ HEM VERGİ İADESİ TEK OPERASYONDA

Kuyucu, değerlendirmelerinin devamında şunları söyledi:

''MR Seyahat ve Turistik Hizmetler A.Ş’nin kredi aracılık hizmeti ile pazardaki hakimiyeti, tamamlayıcı iş kolu olan tax free uygulamalarında MR Refund’ı rakiplerinden tamamen ayrıştırıyor. Kaynağında müşteriyi kazanma ve güven duygusu olan şirket, vergi iadesi işlemlerini direkt olarak MR Refund'a yönlendiriyor. Böylece müşteri, hem kredi hem de vergi iadesini tek operasyonda ve kaynağında tamamlayabiliyor. Müşteri ve satıcı için bu süreç operasyonel avantaj sağladığı gibi tüketici için güvenli bir alışveriş imkanı yaratıyor.

Bu nedenle MR Refund güçlü organizasyonel yapısı ve pazardaki hakimiyeti ile önemli bir sinerji yaratıyor.''



Bu Haber 26.04.2018 - 18:05:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.