'Türkiye rezervasyonlarında yüzde 81 artış var'

'Türkiye rezervasyonlarında yüzde 81 artış var'

Bentour Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Uğur ve CEO Deniz Uğur, Utrecht de düzenlenen Vakantiebeurs Turizm Fuarında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'la bir araya geldi.


Hollanda'nın Utrecht kentinde düzenlenen Vakantiebeurs Turizm Fuarında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'la bir araya gelen Bentour Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Uğur ve CEO Deniz Uğur, Türkiye'ye destinasyonunu daha cazip hale getirmek için neler yapılabileceği konusunda görüş alış verişinde bulundu. Altyapı ve turizmde kalite kriterlerinin konuşulduğu sohbette, tanıtım kampanyalarının içerik odaklı olacağı dile getirildi.

''İLK DEF BİR TURİZM BAKANINA TURİZMİ ANLATMIYORUZ''

Toplantıya ilişkin değerlendirme yapan Kadir Uğur, Bakan Ersoy'un başarılı bir iş adamı olarak edindiği tecrübelerin sektör için altın değerinde olduğunu ifade eti. Uğur, ''Turizm hayatımda birçok turizm bakanının bu görevi icra ettiğine şahit oldum. Ancak ilk defa turizmi anlatmaya ihtiyaç duymadığımız bir bakan ile yeni hedeflere yöneliyoruz.'' ifadelerini kullandı.

''TÜRKİYE  REZERVASYONLARINDA YÜZD 81 ARTIŞ VAR''

Bentour CEO'su Deniz Uğur ise, erken rezervasyon rakamlarının şimdiden başarılı bir sezona işaret ettiğini dile getirdi. Bentour'un Türkiye rezervasyonlarında geçen yıla kıyasla yüzde 81'lik artış olduğunu belirten Deniz uğur, ''Özellikle Türkiye'ye olan talep bu gidişatı destekliyor. Türkiye'ye seyahat eden turist profilinin çeşitlenmesi de sevindirici. Ortalama paket tur fiyatları geçen yıla kıyasla yüzde 15 artmış durumda. Bu durum seyahat acentelerinin kazançlarına da yansıyor ve pazarda memnuniyetle karılanıyor.'' dedi.



Bu Haber 12.01.2019 - 09:31:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.