Turizm Bakanı Ersoy'dan yerli turiste: İndirimleri yakalayın!

Turizm Bakanı Ersoy'dan yerli turiste: İndirimleri yakalayın!
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bu yıl yüzde 40-80 daha pahalıya taitl yapması beklenen yerli turiste 'indirimleri yakalayın' tavsiyesinde bulundu.

Avrupa pazarında ve Rusya'da artan talep ve döviz kularındaki artış nedeniyle ağırlığı dış pazarlara veen otelciler, iç pazara dönük fiyatları hem arttırdı hem de kontenjanı kıstı.

''YÜZDE 40-50 İNDİRİMLİ TATİL YAPILABİLİR''

TBMM'de Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde konuşan Bakan Mehmet Nuri Ersoy, erken rezervasyonla yüzde 40-50 arasında değişen oranlarda indirimli tatil yapılabileceğini söyledi.

Sözcü gazetesinden Deniz Ayhan'ın haberine göre Ersoy, “2016 ve 2017'de fiyatlar düşüktü. Ama 2019 itibarıyla benim tavsiyem Türk turistin erken rezervasyondan yararlanması çünkü fiyatlar ortalama bir kurla hesap ediliyor. Hem döviz bazında hem de kur bazında fiyatlar arttığı için 2019'da fiyatlar çok pahalıymış gibi algılanabilir. Ama erken rezervasyondan yararlanılırsa tesisine göre yüzde 40, yüzde 50 oranında değişen indirimler var'' dedi.

'YERLİ TURİSTE VERİLEN FİYAT YABANCIYA VERİLERİNİN ALTINDA''

Yerli misafirlerin iç hatlarda pahalıya uçmadığını ileri süren Ersoy, “Türk misafirler özellikle iç hatlarda kesinlikle pahalı uçmuyor, iç hattaki hava yollarının tamamına yakını sübvanse ile uçuruyor. Son dakikaya kalırsanız, ortalamanın üzerinde bir fiyatla satın alıyorsunuz ama birkaç hafta önceden alırsanız fiyatlar mil bazındaki Avrupa'nın da çok çok altında” diye konuştu.

Oteller için de erken rezervasyon tavsiye eden Bakan, “Otellerde 2016 ve 2017'de fiyatlar çok alttaydı. 2018 itibarıyla bir çıkış başladı ve hâlâ döviz bazında kıyasladığınız zaman Türklere verilen fiyatlar yabancı turistlerin altında gerçekleşti. Ama 2019'da benim tavsiyem erken rezervasyondan yararlanılması. Çünkü Türk turist için ortalama bir kurla hesap yapılıyor” dedi.



Bu Haber 17.12.2018 - 08:35:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.