Alman turist sadece ‘indirim’ için erken rezervasyon yapmıyor

Alman turist sadece ‘indirim’ için erken rezervasyon yapmıyor
Erken rezervasyonların geri dönmeye başladığı Almanya'da tatilcilerin sadece indirimlerden yararlanmadığı aynı zamanda istedikleri otelde yer bulabilmelerini de sağladığı belirtiliyor.

Turizm Güncel - Dış Haberler 

Almanya'da pandemi nedeniyle büyük ölçüde gerileyen erken rezervasyonlar yeniden normal seyrine dönmeye başladı. 

Fiyatlar sadece yüzde 3 arttı

HolidayCheck'in yaptığı araştırmaya göre Almanya pazarında 2024 yaz tatili fiyatları yalnızca yüzde 3 oranında arttı. Buna karşın, 2022'den 2023'e fiyat artışı yüzde 11 olarak ölçülmüştü. HolidayCheck Seyahat Uzmanı Christoph Heinzmann, 2023'de yaşanan yüzde 8'lik artışın son 3 seneyi kapsadığını ve son derece normal olduğunu kaydetti. Heinzmann, şu anki fiyatların son derece normal olduğuna dikkat çekti.

Antalya ilk üçte

HolidayCheck'in yaptığı araştırmadan ortaya çıkan bir diğer detay ise erken rezervasyonlara dönük talep artışı. Buna göre, ekim ayında erken rezervasyonlar bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 24 oranında arttı. Erken rezervasyonda en fazla talep gören destinasyonlar ise Fuerteventura, Mayorka ve Antalya.

Almanlar sadece indirim için erken rezervasyon yapmıyor

Mayorka'nın şimdiden yüzde erken rezervasyon artışı yaşadığı açıklayan Christoph Heinzmann "Tatilciler sadece erken rezervasyon indirimlerinden yararlanmak için değil aynı zamanda istediği otelde, istediği oda kategorisinde yer bulabilmek için de erken rezervasyona yöneliyor. Çünkü popüler otellerdeki belli oda kategorileri ve bu yöne dönük uçuş kapasiteleri erken tükeniyor." ifadelerini kullandı.


Bu Haber 17.11.2023 - 09:34:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.