TUI açıkladı: İspanya normale dönüyor, Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan...

TUI açıkladı: İspanya normale dönüyor, Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan...

TUI CEO'su Fritz Joussen, bir yandan Asya pazarında büyürken, diğer yandan ABD pazarına girmeyi planladıklarını açıkladı. Geçmiş yıllarda yaşanan yüksek büyümenin ardından İspanya kapasitesinin normale dönmeye devam ettiğini belirten Joussen, Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan ve Kuzey Afrika'ya dönük talepten faydalandıklarını söyledi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Alman iş dergisi Bilanz'a demeç veren TUI CEO'su Fritz Joussen, hem şirketin yıl sonu bilançosu hem de şirketin hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

ÇİN VE ABD'DE KÜRESEL İNTERNET GRUBU OLMAK İSTİYOR

TUI sadece Avrupa'd değil, aynı zamnda Çin ve ABD'de de küresel bir internet seyahat grubu olmayı planladıklarını açıklayan Joussen, ''Çin ve ABD'de ürünlerimizi satmaya başlayacağız.'' dedi.

İLK DEFA ABD PAZARINA GİRECEK

TUI Çin ve ABD'de seyahat acentesi kurmayacağını kaydeden Joussen, bu ülkelerdeki tatil satışlarını uluslararası portal TUI.com üzerinden yapacaklarını söyledi. TUI CEO'su, ''İspanya ve İtalya gibi ülkeler ile Çin ve Brezilya pazarlarında da tatil satmak istiyoruz. Ancak dev ABD pazarına ilk defa gireceğiz.'' ifadelerini kullandı.

TUI yaptığı bir ortaklıla Çin pazarında bulunsa da, Ctrip gibi Çin'in online devinin yanında görmezden gelinebilecek bir hacme sahip. Karayip Adalarında kendi otelleri ve uçak şirketi bulunan Sunwing aracılığıyla Kanada pazarında da faaliyet gösteren TUI, bundan sonra ABD'lilere de tatil satacak.

DİJİTAL ALANA YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDECEK

Gelecekte müşterilere daha fazla kişiselleştirilmiş ürün sunabilmek için TUI'nin dijital alana yatırım yapmaya devam edeceğinin altını çizen Joussen, şirketin yıl sonu bilançosu ile ilgili ise şu bilgileri verdi:

GELİRLERİ, MÜŞTERİ SAYISI VE ORTALAMA SATIŞ FİYATI ARTTI

23 Eylül itibariyle TUI'nin toplam gelirleri geçen yıla göre yüzde 5, rezervasyon sayısı yüzde 4 ve ortalama satış fiyatı yüzde 1 oranında arttı.

İngiltere'yi de kapsayan kuzey bölgesinin gelirleri yüzde 4, müşteri sayısı yüzde 2 ve ortalama satış fiyatı ise yüzde 1 oranında arttı. Almanya'yı da kapsayan merkez Avrupa'da ise gelirler yüzde 8, rezervasyon sayıları yüzde 7 ve ortalama satış fiyatı ise yüzde 1 oranında büyüdü. Batı Avrupa'da ise yüzde 3 gelir atışı, yüzde 2 müşteri sayısı artışı ve yüzde 1 de fiyat artışı sağlandı.

2017-18 finansal döneminin beklentileri doğrultusunda kapandığını açıklayan Joussen, ''Hava yolu operasyonlarındaki bozulmalara ve Avrupa'da sıcak geçen yaza rağmen vergi, faiz ve amortisman öncesi (EBITA) karımız yüzde 10 arttı.'' dedi.

''İSPANYA KAPASİTESİ NORMALE DÖNÜYOR''

İspanya'da geçmiş yıllarda yaşanan yüksek büyümenin ardından bu ülkeye dönük kapasitenin normale dönmeye başladığını dile getiren TUI CEO'su, şirketin Türkiye, Kuzey Afrika, Yunanistan ve Bulgaristan'a dönük artan ilgilden yararlandığını ifade etti.



Bu Haber 28.09.2018 - 14:06:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.