Trabzon turizminde hayal kırıklığı

Trabzon turizminde hayal kırıklığı

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan Trabzon’un elindeki turist potansiyelini kaybetmek üzere olduğunu belirtti.


Trabzon’da turizm sektörünün yaşadığı sorunlara ilişkin açıklama yapan İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan, geçen yıl çok iyi bir sezon yaşayan Trabzon’un bu yıl geçen yılki sayıların yarsına bile ulaşamadığını ifade etti.

“Böyle giderse elimizdeki turist potansiyelini kaybedeceğiz”

Trabzon’da esnafın dört gözle beklediği turizm sezonunun adeta hayal kırıklığına dönüştüğünü kaydeden Fatma Başkan “Bu yıl şehrimize gelen turist sayısı beklentinin çok altında. Bu durum esnafımızı olumsuz olarak etkiliyor. Zaten ülkemiz ekonomik olarak zor bir sınavın içerisinde. Trabzon için turizm çok önemli bir gelir kaynağı ancak turizm sektöründeki denetimsizlik, bugün itibariyle sezona büyük bir darbe vurmuş durumda. Kaçağın bir türlü önüne geçilemiyor. Normalde şu an Uzungöl’de yüzde 100’e yakın bir doluluk oranı olması gerekirken, bu oran yüzde 80 seviyelerinde kalmış durumda. Şehrimizin idarecilerinin bir an evvel bir önlem alması gerekiyor. Süreç böyle devam ederse, maalesef elimizdeki turist potansiyelini kaybedeceğiz.” diye konuştu.

“Yabancı hakimiyeti, fahiş fiyat, komisyonculuk”

Trabzon turizminde müşteri karşılığı komisyon, piyasayı yabancıların ele geçirmesi ve fahiş fiyat gibi sorunlar yaşandığına dikkat çeken Başkan “Bunun denetimini yapması gereken kurumların biran önce devreye girmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra işletmelere komisyon karşılığında müşteri getiren turizm taşıma firmaları ve bireysel şoförler var. Bu noktada komisyonlar yüzde 30 seviyelerine yaklaşmış durumda. Bu komisyon miktarı da, turiste kesilen hesaba ekleniyor. Böyle giden hesap iyice kabarmış oluyor. Buna da bir düzenleme getirilmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı



Bu Haber 15.07.2023 - 11:33:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.