Tourexpi Destinasyon Yönetimi Ödülleri ITB Berlin'de sahiplerini buldu

Tourexpi Destinasyon Yönetimi Ödülleri ITB Berlin'de sahiplerini buldu
Türkiye'ye turist gönderen tüm ülkelerden katılan 40 binden fazla turizmcinin oylarıyla belirlenen Tourexpi Destinasyon Yönetimi Ödülleri sahiplerini buldu.

Tourexpi Destinasyon Yönetimi Ödülleri ITB Berlin'de sahiplerini buldu
Tourexpi Destinasyon Yönetimi Ödülleri ITB Berlin'de sahiplerini buldu
Tourexpi Destinasyon Yönetimi Ödülleri ITB Berlin'de sahiplerini buldu
Tourexpi Destinasyon Yönetimi Ödülleri ITB Berlin'de sahiplerini buldu
Tourexpi Destinasyon Yönetimi Ödülleri ITB Berlin'de sahiplerini buldu
Tourexpi Destinasyon Yönetimi Ödülleri ITB Berlin'de sahiplerini buldu
Tourexpi Destinasyon Yönetimi Ödülleri ITB Berlin'de sahiplerini buldu
Tourexpi Destinasyon Yönetimi Ödülleri ITB Berlin'de sahiplerini buldu

Toplam 42 bin 114 seyaehat acentesi çalışanının oylarıyla belirlenen ödüllerin tam listesi şöyle:
 
Yılın En İyi Turizm Valisi
Şehabettin Harput - Bursa Valisi

"Bursa ilinin dünyada tanınması için üstün tanıtma faaliyetlerine imza atan Şehabettin Harput,  Bursa’nın termal ve kaplıca potansiyelini de büyük bir çaba ile dünyanın önde gelen turizm yatırımcılarına tanıttı. Dünyanın önemli turizm kongre ve fuarlarının Bursa’da gerçekleştirilmesi için yoğun çalışmalar yapan Harput, Bursa’nın bir destinasyon olarak devamlı kamuoyunun olumlu gündemine getirilmesini sağladı. Vali Harput, geleceğe yönelik Ortadoğu ve özellikle Arap pazarlarında Bursa’nın ve Bursa markasının başarıyla pazarlanması için yoğun kişisel çaba sarf etti. Daha önceleri küresel turizm piyasasında adı fazla duyulmayan Bursa, Vali Harput sayesinde uluslararası turizm yatırımcıların ilgi odağı haline geldi."
 
Yılın En İyi Turizm Belediye Başkanı
Mehmet Özhaseki - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı

"Erciyes Dağı’nda büyük bir yatırım ile uluslar arası standartlarda kayak turizm merkezi yapılmasına öncülük etti ve Erciyes Dağı olduğu kadar, Kayseri turizminin de marka bir destinasyon olması için büyük katkı sağladı. Uluslararası platformlarda Kayseri bölgesinin önemli bir kış, kayak, tarih, kültür ve gurme turizmi merkezi olarak gündeme gelmesi için önemli çalışmalara imza atan Mehmet Özhaseki, iç pazarda da bir ‘Kayseri turizmi heyecanı’ yarattı. Kayseri’nin yanı sıra, komşu illere de çok yararlı olacak dev bir proje için Kentin kaynaklarını akıllıca ve cesaretle kullanan Özhaseki, küresel turizm aktörleri ve yatırımcılarının dikkatlerini tüm yöreye çekmek için olağanüstü kişisel katkı sağladı."
 
Yılın En İyi Turizm Acentesi Ödülü
Rafinesse Travel  - Didim

"Rafinesse Travel, küçük veya orta ölçekli seyahat acentelerinin kısıtlı maddi imkanlarla Türk turizmine ve etki alanlarındaki destinasyonlara ne denli büyük katkı sağlayabileceklerinin en iyi örneği. Türkiye’den birçok namlı büyük seyahat acentesinin katılmadığı önemli etkinliklere tek başına katılan Rafinesse Travel, Türkiye ve Didim’in tanıtımında önemli sorumluluk üstlendi. Mütevazı maddi imkanlara rağmen nerdeyse tüm yurtiçi ve yurtdışı kongre, fuarlar, workshoplar ve benzeri etkinliklere aktif katılımcı olarak sadece kendisini değil, Türk turizmini ve özellikle Didim’i küresel pazarlarda büyük başarıyla temsil etmesi, daha ziyade küçük bir seyahat acentesi olan Rafinesse Travel’e son derece kurumsallaşmış, profesyonel ve iyi yönetilen bir seyahat acentesi görünümü veriyor. Ayrıca Didim’de tüm STK, resmi kuruluşlar ve kamu yöneticileriyle yakın işbirliği imkanlarını zorlayan Rafinesse Travel, Ddidm turizminin sağlıklı gelişmesine önemli katkı sağlamış ve çok sayıda yatırımcıyı Didim’e çekmeyi başarmıştır."
 
Yılın En İyi Otel Sahibi
Hediye Güral – Güral Afyon Otel

"Klasik destinasyonlar, metropoller ve sahil boyunca resort destinasyonları dışında büyük, lüks ve mali anlamda ağır bir otel yatırımı yapmak için sadece mali ve medeni cesaret yetmez, aynı zamanda vizyon sahibi olmak ve küresel trendleri iyi okuyabilmek de gereklidir. Anadolu kentlerinin turizmde markalaşma çabaları için hem cesaret verdi hem büyük kişisel efor sarf etti. Afyonkarahisar’da son derece lüks, altyapısı mükemmel ve dünyadaki beş yıldızlı otellere meydan okuyan bir tesis kuran Hediye Güral, Türkiye’de ‘Lüks Termal Otel (Luxury Thermal Hotel)’ kavramını başlatmış oldu. Lüks yaşam tarzını sağlık ve kür ile birleştirmeyi başaran Hediye Güral, bu tesisi yurtdışında da büyük başarıyla tanıtmayı bildi ve birçok küresel turizm devinin dikkatlerini Afyonkarahisar iline çekmeyi başardı. Lüks Termal tesisi için en iyi örneği teşkil eden Afyon Güral Otel’i, halihazırda yerli ve yabancı müşterilerle elde ettiği çok yüksek bir doluluk oranıyla bu konseptin doğruluğunu kanıtladı."
 
Yılın En İyi Turizm Projesi
Side Belediye Başkanlığı – Koruma Amaçlı Sit Alanı Revizyon İmar Planı

"Side Belediyesi “Side Koruma Amaçlı ve Kentsel ve Arkeolojik Sit alanı revizyon imar planı” ile çoğu turizm merkezinin siyasi ve maddi sakıncalar nedeniyle cesaret edemediği bir projeye imza attı. Projenin konsepti, Bölgedeki turizmin hızlı gelişmesi sonucu kaybolan kültürel mirasa tekrar sahip çıkmak için, Antik bir kent ile, Osmanlı köyünü uyum içerisinde koruma ve kullanma dengesini gözeterek kültür turizmine katkı yapmak.Bu projenin Amacı 3000 yıllık tarihi bir geçmişi olan Antik Side Kentinin 19. yüzyıl sonunda üzerine kurulmuş olan Osmanlı köyü ile bütünlüğünü ve zaman içerisinde çevredeki turizm alanlarını önemli bir cazibe merkezi haline gelmesi ile oluşan, özellikle çevreye yakışmayan çirkin ve kaçak yapılaşmayı ortadan kaldıracak bir sürdürülebilir bir kültür turizmi yaratmak. 19.02.2013 tarihinde Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Tarafından proje onaylanmıştır."
 
Yılın En İyi Otel Müdürü 
Şeref Karakan - Colossae Termal Otel Genel Müdürü

"Aynı zamanda DENTUROD Yönetim Kurulu Başkanı olan Şeref Karakan, bir otel müdürünün destinasyon tanıtımında ne kadar büyük katkı sağlayabileceği konusunda en iyi örnek isimdir. Denizli’nin Karahayıt bölgesi için Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay’ı, Denizli Milletvekillerini, Pamukkale Üniversitesini ve birçok önemli Bürokratı kişisel çabalarıyla adeta seferber etmesini bilen Karakan, ayrıca Bakanlar Kurulunun Sarayköy-Tekkeköy ve Bozdağ’ı Turizm Yatırım Alanı ilan etmesinin arkasındaki en önemli isim olarak belirdi. Bunun yanı sıra genel müdürlüğünü yaptığı Colossae Termal Oteli’nin son 10 yılda 3 kez sahibi ve işletmecisi değişmesine karşın, Karakan, kendisi görevde kaldığı gibi, çalışanlarını ve yüksek hizmet anlayışını da korudu ve otel yönetiminde devamlılığı korudu. Bu durum otelin piyasalardaki itibarını artırdığı gibi, çok sayıda yabancı konukların daha da yüksek sayılarda sürekli Pamukkale’ye ve aynı otele gelmelerini, birer Pamukkale sevdalısı ve müdavim müşteri olmalarını sağladı."   
 
Yılın En iyi Turizm Kurumu
TYD –Genel Başkan Turgut Gür

"Yıllarca destinasyon, yöre ve marka ayırt etmeden, tüm Türkiye’yi ve Türk turizmini bir bütün olarak küresel turizm piyasalarında başarıyla tanıtan ve bu tanıtım için büyük şahsi fedakarlıklarda bulunan Turgut Gür, herkes de bu işi ‘tutkuyla ve inanarak’ yaptığı izlenimini uyandırdı. Bunun için yıllardır yabancı Devlet Başkanları, uluslararası siyaset ve ekonominin önemli şahsiyetleri, ve bir çok küresel kurum ve kuruluş yetkililerine büyük bir heyecan ile Türkiye’nin tanıtan, anlatan ve bu kurum ve kişilerin Türkiye turizmi ile temasa geçmesinin sağlayan Gür, bu alandaki Türk turizminin en tecrübeli ve tutkulu ismi olarak biliniyor. Turgut Gür, uzun yıllardır Türk destinasyonlarının uluslararası pazarlarda, ilgili dinamikler ile bir araya gelmelerini ve görüşmelerinin sağladı. Gür’ün Türkiye turizmine yatırım yapmak isteyen kurum, kuruluş ve kişilerin devamlı yanlarında olması ve her türlü engelin aşılması için gösterdiği olağanüstü çaba, Türkiye’de olduğu kadar, tüm dünyada büyük takdirle karşılanıyor."
 
Özel ödül
Turizm Yazarları Derneği- TUYED

"TUYED, Türkiye turizm sektörünün faaliyetlerini kamuoyuna doğru yansıması için yapılan stratejik çalışmalar ve araştırmalara imzalar attı. Hiçbir kurumsal destek almadan, sadece üyelerinin özverili çalışmalarıyla Türk turizm ürünlerinin ve faaliyetlerinin yurtiçi ve yurtdışında daha sağlıklı yansımasının sağlayan TUYED, özellikle yurtiçi ve yurtdışından turizm sektörü için bilgi ve kaynak arayan yerli ve yabancı medya mensuplarına destek vererek ve bilgi kirliliğinin önüne geçerek, Türk turizm imajının olumlu ve gerçekçi gelişmesinde büyük rol oynuyor."
 


Bu Haber 07.03.2013 - 09:34:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Zafer Cengiz 07.03.2013 - 02:25

    Tourexpiyi Türk turizmine böylesine öncü ve örnek bir katkı vermesi nedeniyle candan kutluyorum... Her ne kadar (gelişen turizmde) henüz gerçek destinasyon yönetimi modelleri devreye girmediyse bile Oluşum gayretlerinin öne çıkarılarak altının çizilmesiyle yaratılan kamu oyu imajı ile verilen moral ve bilinç desteği çok büyük bir atılımdır... Gerçek gelişme ve açılım Oluşan bu sinerjinin TURİZM KONSEYLERİ Modelinin yurt çapında ilçe ve il düzeylerinde fiilen devreye girmesi ile üretilecek somut yerel dayanışmaların Ankarada koordine edilerek ULUSAL Bütünlüğe kavuşması ile (pek yakında) elde edileceğini idrak etmek gerekiyor... Türk turizminin mevcut kapasitesi ve per102ormansı henüz devreye girememiştir ve Anadolu destinasyonları ile hızla tüm dünyaya parmak ısırtacak verimliliğe erişecektir... Şimdiden bu ufukta gözüken atılımı müjdeleyerek kutlarız...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.