Terör her yerde: Otellere bombalı saldırı, 48 kişi hayatını kaybetti

Terör her yerde: Otellere bombalı saldırı, 48 kişi hayatını kaybetti
Kenya’nın sahil şehirlerinden birinde lokal otellere ve polis merkezine düzenlenen bombalı saldırılarda en az 48 kişinin öldüğü belirtildi.


TurizmGüncel

Bombalı saldırının, ülkenin turizm adası Lamu’ya çok yakın konumdaki antik şehir Mpeketoni’de meydana geldiği belirtilirken, saldırıyı Eş Şebab adlı İslamcı militanların gerçekleştirdiği kaydedildi. Salsırının iki tane bombalı araçla gerçekleştirildiği ve bombalar patladıktan sonra bölgeledeki otellerin yaylım ateşine tutulduğu da gelen bilgiler arasında.

Saldırılarla ilgili olarak Kenya Turizm Ofisi tarafından yapılan açılamada, saldırının gerçekleştiği bölgenin Lamu Adası’na 54 km mesafede bulunduğu ve buranın turistler tarafından ziyaret edilen bir bölge olmadığı kaydedildi. Açıklamada, “Patlamanın gerçekleştiği anda bölgede turist bulunmuyordu. Zaten bölgede bulunan oteller de hedef alınmadı, dahası bu bölgede otel de bulunmamaktadır. Bölgede turizm faaliyetleri normal bir şekilde devam etmektedir” açıklaması yapıldı. 

Ancak Kenyalı otelciler tarafından yapılan açıklamda, saldırının ardından rezervasyonların neredeyse durma noktasına geldiğini, özellikle saldırının gerçekleştiği bölgedeki bazı otellerin kapanmakla yüz yüze kaldığı belirtildi. Bölgede safari turistlerini ağırlayan otellerin ise rezervasyonların yüzde 30 oranında düştüğü kaydedildi.
 


Bu Haber 16.06.2014 - 13:48:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.