Serdar Sarıl: Erken rezervasyon dönemini kaybediyoruz

Serdar Sarıl: Erken rezervasyon dönemini kaybediyoruz
Bodrum Holiday Resort & Spa Genel Müdürü Serdar Sarıl, 2015 yılının kendileri açısından iyi geçtiğini kaydetti. 2010 yılında 1 milyon olan Bodrum'un ziyaretçi sayısının 5 yıl boyunca düşerek 2015 yılında 800 bine gerilediğine dikkat çeken Sarıl, kimi tesisler açısından sezonun iyi geçmemesinin ise acentelerin ya da müşterilerin tercihini değiştirmesinden kaynaklandığını söyledi.


TurizmGüncel

Bodrum’da 2010 yılında 1 milyon turist sayısının bugün 800 binlere gerilidiğini ifade eden Sarıl, ''Bu da Bodrum'un beş yıldır geriye gittiğini gösteriyor'' dedi. İniş çıkışlar olmakla birlikte sezonun genel olarak kötü olduğunu söyleyen Serdar Sarıl, ''Bunun nedeni bizim dışımızda gelişen olaylar. Hizmet kalitesinde değişen bir şey yok. Benim 2010 yılında verdiğim hizmet ile bugün verdiğim hizmet aynı. Şartlar neyi gerektiriyorsa, konseptime uygun hangi servisi vermem gerekiyorsa onu veriyorum. Demek ki bizim dışımızda bazı şeyler gelişiyor.'' şeklinde konuştu.

''SAVAŞ VE ÇATIŞMA ORTAMI TURİZMİ ETKİLİYOR''

Başta Suriye olmak üzere, bölgede yaşanan savaş ve çatışma ortamının turizmi etkilediğini ifade eden Sarıl, ''Çünkü turizm istikrarı, barışı sever, negatif olay olmasın ister. Tatile gitmek isteyen insanlar gidecekleri yerlerde bir sorun olup olmadığına bakıyorlar. Hollandalı bir aileye 'Türkiye'de her şey çok güzel'  diye anlatsanız bile televizyonda izlediği haberler onun tüm motivasyonunu düşürür ve alternatif bir destinasyona yönelmesne neden olur. İstanbul'da yaşanan terörist saldırı, BBC ve CNN gibi televizyon kanalları aracılığıyla tüm dünyaya servis edildi. Hollanda'nın köyünde yaşayan bir aile Türkiye'de neler olduğu konusunda anında bilgi sahibi oluyor.'' değerlendirmesini yaptı.

''ERKEN REZERVASYON DÖNEMİNİ KAYBEDİYORUZ''

Utrecht Turizm Fuarı'na büyük bir motivasyonla geldiklerini ancak yaşanan terör saldırısının ardından düş kırıklığı yaşadıklarını ifade eden Sarıl, ''Şu anda erken rezervasyon dönemini kaybediyoruz. Çünkü insanlarda bir korku var. Nisan ayında oteli açacağız ve fiyat baskısı altında kalacağız. Bu da fiyat anlamında bizi 5 sene geriye götürecek. Fiyatları indirmek kolay ama yukarı çekmek her zaman çok zor olmuştur.'' dedi.

''AYNI HİZMETİ VE KALİTEYİ SUNUYORUZ''

2016'ya 'her şey olabilir' şeklind eyaklaştıklarını belirten Sarıl, ''Turizm sektöründe her şey aynı noktada. Aynı hizmeti ve kaliteyi sunuyoruz. Ancak her dakika 'ne olacak' korkusuyla yaşıyoruz.  İstikrar çok önemli. Yaşadığımız sorunların bir iki aya kadar çözülebileceğini de düşünmüyorum. Bu, kendimizi kandırmak olur'' dedi.





Bu Haber 18.01.2016 - 12:27:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.