Sandy yüzünden 4 bin Türk turist ABD'de mahsur kaldı

Sandy yüzünden 4 bin Türk turist ABD'de mahsur kaldı
Önce Orta amerika'yı vuran hafta başından beri de ABD'de de etkili olan Sandy kasırgası Kurban Bayramı tatilini ülkede geçirmek için giden 4 bin Türk turistin mahsur kalmasına neden oldu.


 
Hürriyet Gazatesi'nden Mert Temizkan'ın haberine göre bayram tatili için ABD'ye giden Türk turistler Sandy nedeniyle uçak seferleri iptal edilince ülkede mahsur kaldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy "Kasırganın  ABD’ye bayram tatili için giden turistlerimizin dönüş zamanına denk gelmesi büyük talihsizlik oldu. Oradaki insanlarımız uçak seferleri normale dönene kadar masraf yapmak zorunda kalacaklar" dedi.
Turizmciler mahsur kalan her Türk turistin günlük maliyetinin 500 dolar olduğunu bildirdi. Özetle hafta başından bu yana ülkede mahsur kalan Türk turistlerin toplam ekstra harcamaları 2 milyon dolar civarında.  

Mika Tur Genel Müdürü Bülent Kuş da konuyla ilgili şunları söyledi: 
 
"ABD’ye giden turistlerimizin en fazla yüzde 15-20’si tur acentalarını tercih ediyor. 12 saatlik bir uçuş mesafesi olması nedeniyle, insanların tatil için çok tercih ettiği bir yer olmaması tur acentalarının bu destinasyonu kataloglarına koymamalarına neden oluyor. Hem iş hem de bayram tatili için giden vatandaşlarımızın büyük bölümü mahsur durumda. Uçuşlar iptal edildiğinden, acayip yoğunluk yaşanıyor. Uçak şirketlerinin yakın tarihlere ek seferler koyarak insaların dönmesine katkıda bulunmları gerek."
 


Bu Haber 01.11.2012 - 09:11:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.