Rusya'dan Pegas'ın hava yolu şirketine kötü haber

Rusya'dan Pegas'ın hava yolu şirketine kötü haber

Rusya, Pegas Touristik'in hava yolu şirketi Nordwind'in iki uçağına uçuş kısıtlaması getirdi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Geçtiğimiz günlerde Antalya üzerinden yaptığı Mısır operasyonları ile Rusya'da dikkatleri üzerine çeken Pegas Touristik'e uçuş sınırlaması geldi. Rusya Federal Havacılık Kurumu'nun (Rosaviatsiya), Nordwind'in iki uçağına uçuş sınırlaması getirdiği belirtildi.

Neden belirtilmedi

Tourdom'da yer alan habere göre, Nordwind'in iki uçağına getirilen kısıtlama Rosaviatsiya'nın resmi sitesinde duyurulurken, kısıtlamanın yapılan denetimler sonunda getirildiği belirtilse de, ayrıntı verilmedi, uygunsuz durumun ortadan kaldırılmasına ilişkin bir rapor hazırlanmadı.

''Bu iki uçağı dahil etmeden yaz programımızı hazırladık''

Konuyla ilgili Pegas'dan bir açıklama yapılmazken, şirkete yakın bir kaynak, ''Kısıtlama getirilen her iki uçak da filomuza yeni katıldı ve henüz uçuş gerçekleştirmedi. Biz zaten yaz programımızı bu iki uçağı dahil etmeden planlamıştık.'' dedi.

Antalya aktarmalı Mısır turları haberinden sonra geldi

Pegas'ın hava yolu Nordwind'in iki uçağına kısıtlama getirilmesi haberinin, Pegas'ın Antalya üzerinden yaptığı Mısır turlarının Rusya kamuoyunda tartışma yaratmasından sonra gelmesi dikkat çekti. Rus yolcu uçağının Sina Yarımadası'nda düştüğü 2015 yılından bu yana, Rusya'dan bu ülkeye dönük chrter uçuş düzenlenemiyor, Kahire hariç, herhagi bir noktaya uçuş yapılamıyor. Pegas, Antalya üzerinden yaptığı Mısır turları ile Rusya'da dikkatleri üzerine çekmişti.


Bu Haber 28.05.2019 - 09:01:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Nasih Demir 28.05.2019 - 09:36

    Bu haberlerin kasıtlı yapıldığı belli. Ancak buradan size ekmek çıkmaz. "Konuyla ilgili Pegas'dan tatmin edici bir açıklama gelmezken, ''Kısıtlama getirilen her iki uçak da filomuza yeni katıldı ve henüz uçuş gerçekleştirmedi." tatmin olmadıysanız o sizin sorununuz.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.