Rusya'da iflaslar ve mağduriyetlere karşı çok önemli yasa teklifi

Rusya'da iflaslar ve mağduriyetlere karşı çok önemli yasa teklifi
Art arda tur operatörü iflaslarıyla gündeme gelen Rusya, seyahat pazarını yeniden dizayn etmeye hazırlanıyor.


TurizmGüncel

Son 1,5 ayda 6 tur operarönün iflas ettiği Rusya'da, turizm sektörüne özel yasa hazırlandığı belirtiliyor. Dünyabülteni'nde yer alan habere göre, Avrupa ülkelerinin Rusya'ya yönelik ekonomik yaptırımlarından dolayı zor durumda kalan tur operatmrlerinin zararlarının önlenmesi amacıyla sektöre özel bir yasa hazırlanıyor.

Yasal düzenlemenin ayrıntıları henüz netleşmezken, Rusya Federasyonu Turizm Ajansı'nın (Rosturizm) yetkilerinin genişletilerek özel sektöre devredilmesinin gündemde olduğu belirtiliyor.

YENİ BİR YASA HAZIRLANACAK

Dün Rusya başbakan yardımcısı Dmitri Kozak başkanlığındaki toplantıda turizm şirketlerinin toplu iflasları konusu gündeme taşındı. Kozak yasal düzenlemelerin hazırlanması için talimat verdi. Talimata göre yeni düzenleme Kültür Bakanlığı, Rusturizm, RST, ATOR, Merkez Bankası, Ulaştırma Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı ve diğer birimlerin temsilcileri tarafından hazırlanacak. Konuyla ilgili olarak bir Rus milletvekili de yasa önergesi verdi.

TURİSTLERİN ELİNDE "ÖDENDİ" BELGESİ BULUNSUN


Rus Izvestiya gazetesinde yer alan habere göre, milletvekilinin verdiği yasa önerisinde tur operatörlerini zor durumda bırakacak bir madde de yer alıyor. Gazetenin haberinde, tatile çıkan her Rus turistin elinde, otel ve uçak ödemelerinin yapıldığına dair belge bulundurması istenecek. Yasa kabul edilirse tatilciler, söz konusu belgeleri tatili satın aldıkları acentelerden istemek zorunda kalacaklar. Yasa teklifini veren miletvekili, "Eksik mevzuat yüzünden her yıl binlerce vatandaşımız, parasını ödediği halde tatillerini yapamıyorlar. Bunun adı ihmal değil dolandırıcılıktır" dedi.

MEDVEDEV: YETERLİ FİNANSAL GÜCÜ OLMAYAN OPERATÖRLERİN LİSANSLARI İPTAL EDİLMELİ

Konuyla ilgili olarak bir açıklama da Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev'den geldi. Medvedev, "Rosturizm, tur operatörlerini denetim altına almalı ve operatörlerin birbirini denetleyebileceği bir sistem hayata geçirmelidir. Yeterli fnansal güce sahip olmayan tur operatörlerinin lisanslarını iptal etmelidir" değerlendirmesini yaptı.







Bu Haber 08.08.2014 - 14:33:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.