Rusya’da ‘Çocukların yurt dışındaki kamplara gitmesi yasaklansın’ talebi

Rusya’da ‘Çocukların yurt dışındaki kamplara gitmesi yasaklansın’ talebi

Rusya’dan Antalya’ya tatile gelen çocukların tur operatörünün ödeme yapmaması nedeniyle mağdur olmasının ardından Rusya’da çocukların yurt dışındaki kamplarda tatil yapmasının yasaklanması konuşuluyor.


Rus tur operatörünün otele ödeme yapmaması nedeniyle Antalya’ya kampa gelen Rus çocukların mağdur olması üzerine başlayan tartışmalara, "Rus çocukların yurt dışındaki kamplarda tatil yapmasının yasaklanması" önerisi de eklendi.

TürkRus’ta yer alan habere göre, Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi'nin anayasa komitesi üyesi Aleksandr Başkin, bu öneriyi gündeme getirirken, "Kendi ülkelerinde bu kadar mükemmel fırsatlarla ve ciddi yasal korumayla tatil yapmak varken, yurt dışında toplu çocuk tatilleri düzenlemeye değip değmeyeceğini iyice düşünmeliyiz" dedi.

Konunun sadece çocukların tatiliyle ilgili olmadığını savunan Başkin, "Daha geniş bakarsak, Türkiye, Mısır ve diğer ülkeleri dolaşmayı bırakmak ve burada tatil yapmak lazım. Herhangi bir vatanseverlik ya da siyasi neden olmaksızın, harika tatiller yapılabilecek ülkemiz varken oralara gitmeye, ülkeden para çıkarmaya gerek yok" dedi.

Başkan Putin'in insan hakları ombudsmanı Tatyana Moskalkova, Antalya’da kampa gelen Rus çocukların mağduriyetini Türk meslektaşı Şeref Malkoç ile görüşmüş ve Türk tarafının yardıma hazır olduğunu duyurmuştu.



Bu Haber 08.08.2023 - 11:27:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.