Rusya Türkiye'ye daha fazla uçuş yapılmasına izin verecek mi?

Rusya Türkiye'ye daha fazla uçuş yapılmasına izin verecek mi?

Rusya Federasyonu Ulaştırma Bakanlığı ve Federal Hava Taşımacılığı Ajansı, Türk Hava Yollarının ek uçuş talebinin bir kısmını olumlu şekilde yanıtladı. Ancak verilen uçuş izni sayısı, beklentiyi karşılamaktan halen uzak ve Rusya'nın belli şartları var.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Haftalık 450 uçuş

Rusya Federasyonu Türk Hava Yollarının uçuş artırma talebinin yüzde 50'sine olumlu yanıt verdi. Böylece THY, Rusya-Türkiye arasında haftada 450 uçuş yapabilecek. Alınan karar, Başbakan Yardımcısı Alexander Novak ve Rostourism başkanı Zarina Doguzova tarafından kamuoyuna duyuruldu.

Pegasus’a Moskova-İstanbul hattında haftada 4 ek sefer izini daha

Öte taraftan, Türk Hava Yollarının Rusya'nın diğer şehirlerine yapacağı uçuşlar için de mutabakat sağlandığı bildirildi. Öte yandan, İstanbul-Moskova hattında Pegasus Hava Yollarına haftada 4 ek uçuş izni daha verildi.

30 Haziran’a kadar

Rusya Federasyonu Ulaştırma Bakanlığı bir yandan ek uçuş talebinin bir kısmına izin verirken, bir yandan da Türkiye'ye karşı sert ifadeler kullandı. Bakanlığın, ek uçuş izinlerini iptal etme hakkını elinde tutmak için sadece 30 Haziran'a kadar izin verdiğinin altı çiziliyor.

“Ortaya çıkan dengesizliği not ediyoruz”

Rusya Federasyonu Ulaştırma Bakan Yardımcısı Igor Chalik, iki ülke hava yolu şirketleri arasında Türkiye lehine bozulan dengeye dikkat çekiyor. Chalik, "Türk havacılık otoriteleri Rus taşıyıcılara haftalık 177 uçuş izni verdiler ve buna karşılık haftalık 483 uçuş yapma hakkı istediler. İki ülke arasındaki hava ulaşımında ortaya çıkan dengesizliği not ediyoruz. Öte taraftan, Türk Hava Yollarının Rusya pazarındaki agresif eylemleri, Rus tarafını Rus taşıyıcıların çıkarlarını korumak adına riskli koşullarda Türkiye'ye uçmak ile Türkiye'ye paket tatil satın almış Rus vatandaşlarının hakları arasında bir tercih yapmaya zorladı." dedi.

Daha fazla uçuş izni için ‘garanti’ şartı

Igor Chalik ayrıca, Türk taşıyıcıların Rusya pazarındaki varlığını daha da artırma isteğinin ancak Türk tarafının Rus taşıyıcıların uçaklarına sorunsuz uçma garantisi (leasing uçaklarına el konmama garantisi) verilmesinden sonra mümkün olabileceğinin altını çizdi.

“Teyit edilmeyen uçuşlar için bilet satışı kabul edilemez”

Rusya tarafının teyit etmediği uçuşlar için bilet satışının kabul edilemez olduğunu ifade eden Chalik, "Türkiye'ye uçan Rus hava yolu şirketlerinin uçaklarına havalimanlarında el konmayacağına dair garanti vermesini öneriyoruz." ifadelerini kullandı.



Bu Haber 19.05.2022 - 10:06:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.