'Rusların geri döndüğü harcamalardan belli oluyor'

'Rusların geri döndüğü harcamalardan belli oluyor'
Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçilere KDV iade hizmeti veren Global Blue Türkiye’nin Genel Müdürü Selim Şeyhun, Türkiye’de en çok alışveriş yapan turistlerin Suudi Arabistanlılar olduğunu, Rusların Türkiye’de yaptığı harcama tutarının 4 ayda geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 135 arttığını belirtti. Şeyhun, ''İşlem adetleri de yüzde 152 artmış. Rus turistlerin geldiği bu verilerden direkt anlaşılıyor.” dedi.



Gazetem.ru'da yer alan habere göre, Şeyhun, yabancı ziyaretçilerin bu yılın ilk 4 ayında Türkiye’de yaklaşık 400 milyon liralık alışveriş yaptığını, bunun 212,3 milyon liralık kısmı için de iade başvurusu yapıldığı dile getirdi. Şeyhun, iade başvurusu yapılan meblağın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 arttığını de sözlerine ekledi.

'RUS TURİSTLERİN GERİ DÖNDÜĞÜ ANLAŞILIYOR'

Rusların yaptığı harcama tutarının bu dönemde yüzde 135 arttığı bilgisini veren Şeyhun, “İşlem adetleri de yüzde 152 artmış. Rus turistlerin geldiği bu verilerden direkt anlaşılıyor.” dedi.

Şeyhun, bu artışlarda, Rusya ile düzelen ilişkilerin etkisinin görülebileceğine işaret ederek, “Ruslar geçen senenin ilk 4 ayında yaklaşık 2,5 milyon liralık alışveriş yaparken, bu sene bu rakam 6,5 milyon liraya çıkmış.” diye konuştu.


Bu Haber 06.06.2017 - 10:18:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Levent Bekaroğlu 06.06.2017 - 04:08

    Geçen yıl ilk 4 ay gelen rus sayısı 12 bin. Bu sene ilk 4 ay 187 bin. Artış %1450 !!!

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.