Rosati: Türk otelci fiyat arttırırken temkinli olmalı!

Rosati: Türk otelci fiyat arttırırken temkinli olmalı!
Hamburg'daki merkezinde düzenlediği toplantıyla 2018-19 kış programını açıklayan Öger Tours'un Genel Müdürü Songül-Göktaş Rosati, Almanya pazarının durumu, rakip destinasyonlar ve Türkiye'deki otellerin fiyat arttırma talepleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.


TuizmGüncel - Özel

Sadece Türkiye'de değil, Kuzey Afrika destinasyonlarında da pozitif gelişmeler yaşandığını belirten Songül-Göktaş Rosati, ''Son yıllarda tüm konsantrasyonumuzu hedef kitlemize verdik. Türkler, özellikle son birkaç yıldır bizim için çok daha önemliydi.'' dedi.



''MISIR, TÜRKİYE STANDARDINA YAKLAŞIYOR''

Mısır'ın Almanya'da oldukça popüler bir destinasyon olduğuna ve son zamanlarda olumsuz bir gelişme yaşanmamasından dolayı Almanya'da ciddi bir Mısır talebi oluştuğuna dikkat çeken Rosati, ''Mısır şu anda Türkiye standardında olmasa da, o standarda doğru bir çalışma içerisinde. Özellikle tesislerde ciddi anlamda pozitif gelişmeler var. Mısır halkı ve Mısırlı turizmciler zaten şu anda insanların gözünün içine bakıyor turistler bir an önce geri dönsün diye. Çünkü bu ülkenin ekonomisinde turizm ciddi bir yer işgal ediyor.'' ifadelerini kullandı.

''MISIR, ALMANYA'DA ÖNEMLİ KAMPANYALAR YÜRÜTÜYOR''

Mısır'ın Almanya'da önemli kampanyalar yürüttüğünü ve oluşan talepte bu kampanyaların önemli rol oynadığını belirten Rosati, ''TV kanallarında, bilboardlarda büyük reklamlar yapıyorlar. Mısır tanıtıma ve pazarlamaya ciddi bir yatırım yapıyor.'' şeklinde konuştu.

''TÜRKİYE'DE İYİ BİR NOKTADAYIZ''

Türkiye'de son derece iyi bir noktada olduklarını söyleyen Öger Tours Müdürü, ''Aileler Türkiye'ye geri döndü. Bunun yanında uzun süreli konaklama yapan 50 yaş üstü misafir sayısında da ciddi bir artış var. Bu segmentte yeni ürünleri programımıza aldık. Kuzey Afrika ülkelerinde de benzer yeni ürünleri programımıza aldık.'' ifadelerini kullandı.

''TÜRKİYE OTELLERİNİN TAVSİYE ORANI YÜKSEK''

Türkiye destinasyonunda müşteri memnuniyetinin yüksek olduğunu ifade eden Songül Göktaş Rosati, ''Her ay raporlar alıyoruz. Türkiye'deki otellerin tavsiye oranı çok yüksek. Biz zaten yüzde 90 ve üzeri tavsiye oranına sahip tesisleri programımıza alıyoruz. Kış döneminde açık oteller zaten belli bir seviyenin üzerinde olduğu için kış programımıza aldığımız otellerdeki tavsiye oranı yüzde 95'te.'' dedi.

Söngül-Göktaş Rosati, sezonluk olarak çıkardıkları İstanbul kataloğunda değişikliğe gittiklerini belirterek şu bilgileri verdi:

İSTANBUL İÇİN MEGALOG DERGİSİ ÇIKARDI

O katalogdan vazgeçtik. Bizim ''Hello Turkie'' adında, Türkiye ile ilgili pozitif hikayeler anlattığımız bir broşürümüz vardı. Şimdi bu broşürler İstanbul kataloğunu bir araya getirerek ''Magalog'' adında yeni bir magazin dönüştürüyoruz. İstanbul'un destinasyon olarak tanıtımına katkı sunacağına inanıyoruz. İstanbul kataloğuna fiyat yazmanın bir anlamı olmuyor çünkü fiyatla günlük olarak değişebiliyor. Şu anda İstanbul'a büyük sayılarda yolcu götürmüyoruz ancak Almanlar yavaş yavaş İstanbul'a da dönüyor.

''FİYAT ARTIŞI TALEBE PARALEL OLMALI''

Almanya pazarında yapılacak fiyat artışının talebe paralel olması gerektiğine dikkat çeken Rosati, ''Hepimizin istediği şey, fiyatları hak ettiği seviyeye getirmek. Ancak şu anda ciddi miktarlardaki fiyat artışını Almanya pazarı da kabul etmiyor. Türkiye güzel bir destinasyon, evet ama Almanlar hala fiyata  bakıyor, fiyat öncelikli düşünüyor. Bu nedenle fiyatları temkinli bir şekilde arttırmak gerekiyor. Ani ve yüksek fiyat artışı yarar sağlamaz.'' uyarısında bulundu.


Bu Haber 18.07.2018 - 15:56:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Cahit Sarıbey 20.07.2018 - 10:33

    Türk Otelci elbette temkinli davranacak, ancak Tur Operatörünün de Otelciden durmadan aksiyon isterken de temkinli davranması gerekmiyor mu? Verilen aksiyonların doğrudan nihai tüketiciye yani tatilciye aksettirilmediğini de artık bilmeyen kalmadı. Otelci aksiyon veriyor Tur Operatörü kasasını dolduruyor. Otelci de; Tatilci de avcunu yalıyor.

  • Atila Kapici 19.07.2018 - 06:56

    yok øyle sey Songul hanim,Turk turizm piyasasini alman firmalarinin yønettigi yillarin biteli cok oldu,isterseniz kahvalti odali ispanya,hellas,havaalninda bombalar patliyan misir orda buyrun,burnunuzdan kil aldirmiyordunuz 3 yildir Turkiye piayasasnda gitmek isteyenleri baska ulkelere yønlendiriyordunuz ne oldu simdi? Dunyada bizden baska kimse hersey dahil calismiyor salakmi saniyosunuz bizleri? Hadi gulegule sahsim adina

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.