Rusya turizm sektöründe Türkiye tatil fiyatı tartışması

Rusya turizm sektöründe Türkiye tatil fiyatı tartışması

Rusya’da bazı turizm sektör temsilcileri Türkiye tatil fiyatlarının düştüğünü söylerken, bazıları ise fiyatların arttığını ifade ediyor.


Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Türkiye paket tur satışlarında fiyatların yüzde 10-20 oranında düştüğünü açıklarken Intourist Genel Müdürü Aleksandr Musikhin fiyatların yüzde 30 civarında arttığını açıkladı.

ATOR: Türkiye turları yüzde 10-20 ucuzladı

TürkRus’un aktardığına göre ATOR, Türkiye turlarının geçen yıla kıyasla yüzde 10 ile 20 arasında değişen oranlarda ucuzladığını açıkladı. Birlikten yapılan açıklamayı haberleştiren İnterfaks, fiyatlardaki düşüş nedeniyle erken rezervasyonların arttığını yazıyor.

Ancak düşüşe rağmen iki kişilik ve 9 gecelik bir turun fiyatı 230 bin rubleden başlıyor (2 bin 500 dolar).

Ajans Uralskiye Avialinii, Red Wings, Corenfon, Pegasus, Azimut ve Azur Air gibi havayollarının Rusya'nın 17 şehrinden Türkiye'deki tatil beldelerinde yolcu taşıdığını bildirdi.

Yolcular Moskova ve St.Petersburg'dan Antalya ve Dalaman'a direkt seferlerle uçabiliyor. Bodrum'a ise yalnızca Moskova'dan sefer var.

Aleksandr Musikhin: Birçok segmentte fiyatların arttığını görüyoruz

GazetemRus’da yer alan habere göre ise Rusya’da 2024 yılında tur fiyatları yüzde 15-20 oranında artacak ve en büyük fiyat artışının gezi turizmi segmentinde olması bekleniyor. Intourist Genel Müdürü Aleksandr Musikhin, fiyatlardaki artışa en önemli katkıyı ulaşım şirketlerinin yapacağını açıkladı.

Musikhin konu hakkında yaptığı açıklamada “Maalesef birçok segmentte fiyatların arttığını görüyoruz. Toplam fiyat artışı yüzde 15 civarında. Bu yeni bir trend değil, yıldan yıla bir miktar artış gerçekleşiyor, keskin sıçramalar olduğunda pazar için olumsuz oluyor. Bu yıl gezi turları için mümkün, çünkü oteller ortalama yüzde 10-15, müzeler, gösteri yapıları yüzde 5-7 oranında arttı ve otobüs ve minibüs şeklindeki ulaşım bileşeni çok pahalı hale geliyor. Aldığımız fiyatlar bir yıl öncesine göre yüzde 30-40 daha yüksek” dedi.

Musikhin, böyle bir durumda turistlerin para tasarrufu yapmaya başlayacağını, özellikle de turların süresini, gezi programının yoğunluğunu ve konaklama için otellerin seviyesini azaltacağını öngörüyor.



Bu Haber 08.03.2024 - 08:31:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Fiyatlar Güncellendi

    Ahmet Adiloğlu 09.03.2024 - 01:20

    Birisi Ruslara fiyat artışı ve zamın olmadığını sadece fiyatların güncellendiğini söylesin. Oteller ve birkaç seyahat acentesi turizmin kaymağını yiyor. Diğerleri onlara hizmet ediyor.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.