Philippe Kronberg: Fiyatlarımız 2015'e yaklaştı, doluluğumuz yüzde 60

Philippe Kronberg: Fiyatlarımız 2015'e yaklaştı, doluluğumuz yüzde 60
Shangri-La Bosphorus’un Fransız Müdürü Kronberg, “2016 yılında fiyatlarımız çok düşmüştü. 2018 yılında ise artmaya başladı. Doluluklarımız yüzde 60’a yükseldi. Fiyatlarımız 2015 yılına yaklaşmaya başladı” dedi.


TurizmGüncel

Shangri-La Bosphorus İstanbul’un Genel Müdürü Philippe Kronberg, gazetecilerle bir araya gelerek, 5 yıl boyunca yaşananları paylaştı.



2016'DA DOLULUK YÜZDE 20'YE DÜŞTÜ

İki yıl önce Türkiye’ye geldiğini anlatan Kronberg, o dönemde turizm döneminde yaşanan sıkıntıları anlattı. 2016’da otelin doluluk oranının yüzde 20’lerde olduğunu kaydeden Kronberg, turist kayıplarından sonra Ortadoğulu turistlerle çalıştıklarını belirtti. Kronberg, temel misafir kaynaklarının Suudi Arabistan ve Kuveyt’ten olduğunu söyledi. İç turizmin de canlandığını kaydeden Kronberg, boğaz hattında beş yıl önce açıldıklarını anımsattı. Türkiye’deki ilk Asya markası olarak ön plana çıktıklarını anlatan Kronberg, “Buraya gelen her misafirin kendini özel hissetmesini istiyoruz. Otelde hem Asya hem de Türkiye kimliği bulunuyor” dedi.

''BELİRSİZLİKLER VAR'

Önümüzdeki dönemin 2016 ve 17’den çok daha iyi bir dönem olacağını kaydeden Kronberg, “ Türk lirasının değerini kaybediyor olması bizim için olumsuz ve yaklaşan seçimler de bizi etkileyecek. Bazı belirsizlikler var ama önümüzdeki aylara olumlu bakıyoruz. Biz iş anlamında ülkeleri ziyaretlerimiz devam edecek ve Türkiye’nin güvenli bir yer olduğunu vurgulamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

2015’E GÖRE HALA YÜZDE 15 GERİDEYİZ

Oteldeki doluluk oranları hakkında bilgi veren Kronberg, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“ Doluluk oranlarımız yüzde 60’a yükseldi. Yaz döneminde ise yüzde 80’lere çıkacak. 2016 yılında fiyatlarımız çok düşmüştü. 2018 yılında ise artmaya başladı. Fiyatlarımız 2015 yılına yaklaşmaya başladı. Şu anda lüks otel segmentinde oda fiyatlarının 1400 1500 TL civarında olduğunu söyleyebilirim. Otellerdeki oda fiyatları tamamen talebe bağlı olarak değişmektedir. Bu yılla 2015’i karşılaştırdığımızda ise hala yüzde 15 oranında gerideyiz.

Avrupalı turistler gelmeye başladı. İngiltere, Fransa, Almanya’dan girişler var ama yüksek sayılarda değil. Bizim otelimizde turist sağlayan ilk beş ülke, Arap ülkeleri… “



BİZİ ÖN PLANA ÇIKARAN ASYA KİMLİĞİMİZ

Kronberg,  Shangri zincirinin Türkiye’de tek olduğunu anımsattı ve “Biz lüks bir markayız. Asya kimliği onu ön plana çıkaran en önemli özelliği. İstanbul’da bir sürü güzel otel var. Ancak bizi ön plana çıkaran şey, hizmet kalitemiz. Bizim biz kimiz gibi bir sorumuz hiçbir zaman olmadı” diye konuştu.

GÜVENLİK ÇOK ÖNEMLİ

Krongberg, otelin güvenliğiyle ilgili bir soruya ise şu cevabı verdi:

"Otelimiz Başbakanlık ofis binasının yan tarafında olması nedeniyle çok fazla güvenlik önlemi alınıyor. Misafirlerimiz de kendilerini güvende hissediyorlar. Pek çok acente, bize misafirleri korumak için neler yaptıdığımızı soruyorlar. Güvenlik bizim için birinci sırada yer alıyor. Ben bir genel müdür olarak otele girerken her gün çantamı x ray cihazından geçiriyorum"


Bu Haber 01.06.2018 - 12:25:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.