Özelleştirilecek arazilerin imarı ‘turizm’ ve ‘otel’ olarak değiştirildi

Özelleştirilecek arazilerin imarı ‘turizm’ ve ‘otel’ olarak değiştirildi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, özelleştirme kapsamında bulunan bazı arazileri satarken, bazılarının da imarını ‘turizm’ ve ‘otel’ olarak değiştirdi.


Turizm Güncel


Çeşme'de satılan arazi

Kamunun sahil kesimlerindeki arazileri satışı sürüyor. Son olarak İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı 16 Eylül Mahallesinde bulunan denize yakın 7 bin 878 metrekare büyüklüğündeki arazi 101 milyon liraya özelleştirildi. Araziyi satın alan şirketin ise Alares Elektrik Üretim AŞ olduğu açıklandı.

Özelleştirme İdaresi ayrıca Kuşadası, Denizli, İzmir ve Antalya’da bulunan ve özelleştirme kapsamında yer alan 4 parça arazinin imar planını da değiştirdi.


İmar planı değiştirilen araziler

Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı Çolaklı Mahallesinde bulunan özelleştirme kapsamındaki 21 bin 800 metrekare büyüklüğündeki deniz kıyısındaki arazinin imar planı “Otel Alanı, Rekreasyon Alanı ve Yol” olarak değiştirildi.

Aydın’ın Kuşadası ilçesine bağlı Soğucak Mahallesinde deniz kıyısında bulunan özelleştirme kapsamındaki 50 bin 600 metrekare büyüklüğündeki arazinin imar planı “Turizm-Ticaret Alanı, Günübirlik Tesis Alanı, Trafo Alanı, Park ve Yol” olarak değiştirildi.

Denizli’nin Acıpayam ilçesine bağlı Akalan Mahallesinde bulunan özelleştirme kapsamındaki 15 bin 400 metrekare büyüklüğündeki arazinin imar planı “Ticaret, Turizm, Konut Alananı, Otogar, Otogar, Trafo Alanı, Park ve Yol” olarak değiştirildi.

İzmir’in Seferihisar ilçesine bağlı Paymalı Mahallesinde bulunan özelleştirme kapsamındaki 17 bin 677 metrekare büyüklüğündeki arazinin imar planı da “Ticaret-Turizm Alanı, Park Alanı, ve Yol” olarak değiştirildi.



Bu Haber 03.06.2022 - 08:20:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.