Osman Ayık turizmde yapılması gereken 3 temel düzenlemeyi açıkladı

Osman Ayık turizmde yapılması gereken 3 temel düzenlemeyi açıkladı

Antalya’da düzenlenen Resort Turizm Kongresi’nde ‘’Türkiye’de turizmin durumu ve Akdeniz’deki rekabet’’ başlıklı bir sunum yapan TÜROFED Başkanı Osman Ayık, İspanya ile Türkiye arasındaki rekabet durumu ve Türkiye’nin özgün durumu ile ilgili önemli noktalara değindi.


TurizmGüncel - Antalya

‘’YEREL VE KÜLTÜREL DEĞERLER TURİZM İÇN ÜRÜN OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYOR’’

Turizm sektörünün küreselleşmeden pozitif olarak etkilendiğini ifade eden Osman Ayık, ‘’Yatay ve dikey entegrasyon ivme kazandı. Turizmin teşvik ettiği şey, dünyayı bir monokültüre götürmesi oldu, yerel ve kültürel değerleri ortaya çıkardı. Bu değerler ise turizm sektörü için birer ürün olma özelliği taşıyor.’’ dedi.

2017 yılında Avrupa genelinde 671 milyon insan seyahat ettiğini kaydeden Ayık, Tükiye’nin de içinde yer aldığımız güney ve Akdeniz Avrupa’sında bu rakamın 267 milyon olduğunu kaydetti.

‘’BU MİRASI BİZDEN SONRAKİELRE DEVRETMELİYİZ’’

Ayık, konuşmasının devamında şu noktaların altını çizdi:

‘’Günümüzde yerel zenginliklerin ve kültürel mirasların korunması en önemli konu. Bir işi sadece bugün yapmak önemli değil. Bizden önceki kuşaklardan aldığımız şeyleri bizden sonrakilere devretmek gibi bir sorumluluğumuz var. Bu nedenle işin sürdürülebilir olması son derece önemli.

‘’TURİZMİN ÇEVRESEL VE KÜLTÜREL ETİKLERİ GÖZ ÖNÜNE ALINMALI’’

Bir ekonomik etkinliğin sosyal, çevresel ve kültürel etkilerini göz önünde bulundurmak zorundayız. Bu üç faktör belli bir denge içinde olmadığı zaman, iş sürdürülebilir olmuyor.

‘’TÜRKİYE KENDİ ÖZGÜN MODELİNİ GELİŞTİRDİ’’

Küreselleşme dünyayı belli bir yere götürürken, Türkiye’nin geliştirdiği özgün modeller var. Ülkelerde kendi tur operatörlerimizi kurmamız ve her şey dahil sistemini kurmamız bunlardan bazıları. Bütçeli otellerden ultra lüks segmente kadar inanılmaz bir yatak kapasitemiz var. Dahası, tüketiciyi cezbeden fiyat politikamızla yolumuza devam ediyoruz.

‘’TÜRKİYE VE İSPANYA: BİLEŞİK KAPLAR’’

Türkiye 2018 yılında kendi tarihi rekorunu kıracak. Akdeniz çanağında birbirine çok sıkı rekabet eden iki ülke var: İspanya ve Türkiye. Bileşik kaplar gibi. İspanya’nın turist sayısı arttığında bizimki düşüyor, bizim turist sayımız arttığında İspanya’nınki düşüyor. Ancak İspanya 81.8 milyon turist 87 milyar dolar geliri elde ederken, Türkiye 32.4 milyon turist ve 26.2 milyar dolar turizm geliri elde etti 2017 yılında.

Bizim gibi gelişen ve hızla büyümeye çalışan ülkelerde akıllı turizm, rekabet avantajı, daha iyi iş imkanları sağlamak durumundayız. Dünyanın takip ettiği yaptığı dönüşümleri biz de yapmak zorundayız. Bu dönüşümü gerçekleştirdiğimizde, zaten güçlü bir turizm ülkesi olan Türkiye, çok daha ileri noktaya ulaşacaktır.

‘’SEKTÖRÜN İHTİYA. DUYDUĞU 3 TEMEL DÜZENLEME’’

Sektörü geleceğe yasal düzenlemelerin yapılması, finansal düzenlemelerin hayata getirilmesi ve tanıtım faaliyetlerinin yükseltilmesi gerekiyor.

Yasal düzenleme ayağında, 2634 sayılı kanunun sektörü gelecek hedeflerine taşıyacak bakış açısıyla yeniden düzenlenmesi; konaklama sektörü, tur operatörleri ve tüketici ilişkilerini düzenleyecek bir ysanın oluşturulması ve çalışma kanununda düzenleme yapılması,

Finansal d,zenleme ayağında son iki yıldır bozulan finans dengesinin yeniden sağlanmasına dönük çalışmalar ve özellikle tur operatörlerinin konaklama sektörüne yönelik düzenli ödemeleri,

Tanıtma faaliyetleri ayağında ise yeni bir tanıtım ve pazarlama stratejisinin geliştirilmesi; yeni bir ürün kompozisyonu yaratılması ve potansiyel ürün çeşitliliğimizin ön plana çıkarılması yer alıyor.



Bu Haber 29.11.2018 - 14:32:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.