Nevin Akçelik: 2016 sezonu beni ürkütüyor

Nevin Akçelik: 2016 sezonu beni ürkütüyor
Club Nena Yönetim Kurulu Başkanı Nevin Akçelik, 2016 sezonunun kendisini ürküttüğünü belirtti. Katıldıkları fuarlarda Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunu anlattıklarını ifade eden Akçelik, otel olarak Avrupa'da geçen seneye kıyasla daha iyi durumda olduklarını da kaydetti.


Son dönem yaşanan olumsuz gelişmeler ile nefes almaya çalışan turizm sektörü rotasını fuar tanıtımlarına çevirdi. Bu yıl da her yıl olduğu gibi birçok turizm fuarına katılan Club Nena, Avusturya’da düzenlenen Uluslararası Turizm Fuarı’nda yerini aldı. Antalya’nın Manavgat İlçesi Kızılağaç bölgesinde yer alan Club Nena’yı fuarlarda, Nevin Akçelik ile Genel Müdür Nihat Tümkaya temsil ediyor.  Fuarda, turizm sektörü temsilcileri ile müşteriler bir araya gelirken, çok sayıda ülke de tanıtımlar yapıyor.

''GÜVENİLİR BİR ÜLKE OLDUĞUMUZU ANLATIYORUZ''

Londra Fuarı ile başlayan ve Hollanda Fuarı ile devam eden tanıtımlarında bu kez Avusturya yer aldığını belirten Nevin Akçelik, “ Bu yıl oldukça zorlu bir yıl olacak. Yaşanan olumsuz gelişmeler turizm sektöründe sıkıntılar oluşturdu.  Bunun bilincindeyiz. Biz Club Nena olarak yıllardır Avrupa ve özellikle Alman pazarı olarak çalışan bir oteliz. Tesisimizde konaklayan ve daha sonra tekrar gelerek tatil yapan yüzlerce misafirimiz var. Tanıtımlarımıza fuarlara katılarak devam ediyoruz. Daha çok tanıtım yapmamız gerektiğini biliyoruz. Özellikle katıldığımız fuarlarda Türkiye’nin güvenilir bir ülke olduğunu anlatıyoruz. Misafirlerimizin Türkiye’ye olan ilgisi çok iyi. Türkiye’yi ve Türkiye’de tatil yapmayı çok seviyorlar. Moralimizi yüksek tutmaya çalışıyoruz. İnşallah 2016 yılı Club Nena’nın yılı olacak ”dedi.

''2016 SEZONU BENİ ÜRKÜTÜYOR'

25 yıllık turizm hayatında profesyonel bir düşünce ve işletme felsefesine sahip olduklarını belirten Nevin Akçelik,  bu yılın zor bir yıl olacağını söyledi.  Akçelik, ''2016 yılı beni ürkütüyor. Daha önce çok krizler görmüştük. Onlara daha ılımlı bakıyorduk. Ancak bu yıl terörün artması ve ilerlemesi, enflasyon baskısı biz yatırımcıları ürkütüyor. Avrupa pazarına baktığımız zaman terörün küresel olarak tehdidi her pazarı olduğu gibi Avrupa pazarını da etkileyecek gibi gözüküyor. Şu anda herhangi bir rezervasyon iptali almadık. Geçen seneye göre Avrupa pazarında daha iyi bir noktadayız. Tabi ki bu durumda sadece bizim iyi olmamız yetmiyor. Son yaşanan terör olayları nedeniyle ülkemiz adına oldukça üzgünüm. Duruşumuzu,  güvenilir olduğumuzu göstererek sergiliyoruz. Katıldığımız fuarlarda Antalya’mız, İstanbul’umuz başta olmak üzere güvenli bir bölge olduğumuzu ifade ediyoruz. Terör sorunu sadece Türkiye'de değil, dünyada da yaşanan bir durum. Devletimizin fuarlara ilgisi büyük. Sayın Turizm Bakanımız fuarlarda bizleri yalnız bırakmıyor ve her fırsatta güvenilir bir ülke olduğumuzu dile getiriyor. Bu krizi hep birlikte aşacağız. Unutulmaması gerekiyor ki, Mısır, Tunus İspanya ve Yunanistan gibi ülkeler içerisinde en önde gelen turizm destinasyonu Türkiye’dir.'' dedi.

'TOSCANA'YA OTEL AÇACAK

Öİstanbul’a da yeni otel yatırımı yapan Akçelik Madencilik A.Ş’in yeni hedefi ise İtalya olacak. Akçelik, manzarası, güzel sanatları ve tarihi mirasıyla önemli bir bölge olan İtalya'nın Toscana bölgesindeki Pisa kentine bir şifa oteli açacaklarını söyledi.

200 dönüm alan üzerine kurulan otelin önümüzdeki günlerde hizmete açılacağını ifade eden Akçelik, ''Akçelik Madencilik A.Ş Turizm yatırımlarımıza İtalya’yı da ekliyoruz. İtalya’nın doğa ile iç içe olan bölgesi Toscana’nın Pisa şehrinde 200 dönümlük alanda kurulan tesisimiz şifa, kendini bulma, hastalıklardan arınma konsepti ile müşterilerine hizmet verecek. Kızım Ceren Akçelik özellikle bu konuda Amerika’da dört yıldır akademik eğitim aldı. Yaptığımız bu yatırım yurt dışında da taktir ediliyor.  Otelin yönetimini ve koordinatörlüğünü de Ceren Akçelik yapacak'' dedi. Halil Önc - Kemer


Bu Haber 15.01.2016 - 15:41:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.