Mehmet Nuri Ersoy’un Çeşme Turizm Projesine tepki

Mehmet Nuri Ersoy’un Çeşme Turizm Projesine tepki

Ertuğrul Özkök, yıllarca genel yayın yönetmenliğini ve yazarlığını yaptığı Hürriyet gazetesinden gönderildikten sonra yayınlamaya başladığı “Tansu’ya Mektuplar” bülteninde Çeşme Turizm Projesini yazdı.


Projeyle ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüştüğünü kaydeden Ertuğrul Özkök, 4-5 milyar dolar yatırım bedeli olan projenin turizmi 12 aya çıkaracağını ileri sürdü.

Özkök’ün yazısında tartışma yaratan bir noktaya dikkat çekiliyor. Yazıda belirtildiğine göre, Çeşme Turizm Projesinin içinde bir de Atatürk’ün emriyle 1937’de planları çizilen “İdeal Cumhuriyet Köyü” yer alacak. Projenin mimarlığını ise Haldun İbrahim Demirhisar yapacak.

Ertuğrul Özkök, bir türlü hayata geçirilemediği belirtilen projeye ilişkin kimi detaylar da paylaştığı yazısında, "Kültür ve Turizm Bakanı işte bu heyecan verici projeyi açıkladı ve siz de ilk defa burada okuyorsunuz." dedi.

Bölge halkının itirazlarıyla karşılaşan Çeşme Turizm Projesinin içine “İdeal Cumhuriyet Köyü” yerleştirileceği açıklamasına ilk tepki CHP İzmir Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Ednan Arslan’dan geldi.

“Rant projesini şirin ve masum göstermek için makyaj”

Meslek odalarının, sivil toplum kuruluşlarının ve çevrecilerin tepki göstererek dava açtığı Çeşme Projesi ile ilgili Bakanlığın ‘Cumhuriyet Köyü’ projesi hamlesini değerlendiren Ednan Arslan, “Bu, projeyi makyajlamaktır. Ama ne yaparlarsa yapsınlar o rant projesini makyajlayamazlar. Projenin detayları belli değil, geriye kalan bölge ne olacak? Sadece Cumhuriyet Köyü yapsalar eyvallah ama orada bir rant projesi var. Bahsedilen Cumhuriyet Köyü projesi de Çeşme Projesi’ni şirin ve masum göstermek maksadıyla öne sürülmüş bir şey… Ortada öyle bir proje olup olmadığını da bilmiyoruz. Şu anda önümüzde bir proje yok ama tanımlandığı şekliyle Çeşme Projesi hala bir rant projesidir. Bunu, ‘Cumhuriyet Köyü yapacağız’ diyerek masum hale getiremezler. Bu şekilde bir ambalajla kimseye yutturamazlar” diye konuştu.



Bu Haber 29.01.2022 - 13:02:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.