PEGAS Touristik kış sezonunda İstanbul’a daha çok uçacak
PEGAS Touristik, Rusya’dan İstanbul’a yönelik yaz sezonu uçuşlarını 2025-2026 sonbahar-kış dönemine kadar uzattı.

Turizm Güncel – Dış Haberler
PEGAS Touristik, Moskova'dan İstanbul’a yönelik yaz sezonu uçuşlarını 2025-2026 sonbahar-kış dönemine kadar uzatma kararı aldı. Southwind Havayolları ile Şeremetyevo Havalimanı çıkışlı günlük direkt uçuşları kapsayan program, 28 Mart 2026 tarihine kadar devam edecek. Tur operatörü, bu blok uçuşlar üzerinden 1 ila 29 gece arası esnek konaklama süresiyle paket tur oluşturma imkânı sunduğunu açıkladı.
Şirketin bu kararı almasında, yaz döneminde İstanbul’a olan yoğun talep etkili oldu. PEGAS Touristik’ten yapılan açıklamaya göre, paket tur satışları oldukça iyi seyrediyor. Şu an için özellikle ağustos ve eylül ayları ile yılbaşı dönemine yönelik rezervasyonlar dikkat çekiyor.
İstanbul hattında PEGAS dışında başka operatörlerin de blok uçuş programları bulunuyor. Örneğin, FUN&SUN’un 3 Eylül–25 Ekim tarihleri arasında sürecek blok uçuş programı için de kış sezonuna uzatma planı masada, ancak bu konuda henüz kesin bir karar alınmadı.
PEGAS Touristik’in verilerine göre İstanbul’a yönelik rezervasyonların büyük bölümü dört yıldızlı otelleri kapsıyor. Geçmiş yıllarda daha fazla tercih edilen üç yıldızlı otellerin payı ise bu yıl %30’a gerilemiş durumda. Seyahat edenlerin çoğunluğunu çocuksuz çiftler oluşturuyor ve ortalama konaklama süresi 3 ila 5 gece arasında değişiyor.
Tur operatörünün sisteminde 2025 sonbahar ve 2026 kış sezonu için İstanbul’a düzenlenen paket turların fiyatları da netleşti. Kasım başı itibarıyla dört gecelik iki kişilik bir turun başlangıç fiyatı yaklaşık 95 bin ruble seviyesindeyken, aralık ayının başında fiyatlar 75 bin rubleye kadar geriliyor. Yılbaşı ve sekiz Mart gibi özel dönemlerde ise fiyatlar artış gösteriyor. Şubat ve mart ayları, daha uygun fiyatlarla İstanbul’a seyahat etme imkânı sunuyor.
İlgili Haberler

Turistler en çok hangi ülkelere gitti! BM listeyi açıkladı: Türkiye kaçıncı sırada?
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, Avrupa'nın turizmde en çok tercih edilen kıta olduğunu açıklarken; ilk 10 ülke sıralamasını da yayınladı.

Bakan Ersoy ile THY'den ortak turizm planı: Hedef yeni pazarlar
Bakan Mehmet Nuri Ersoy ve THY heyeti bir görüşme yaptı. Görüşmede Türkiye'nin turizm potansiyelini artırmak için alternatif pazarlar ve yeni destinasyonlar konuları ele alındı.

Kuşadası'nda sarı yaz bereketi! Hedef yıl sonuna kadar 2 milyon turist
Kuşadası'nda ekim ayında otellerde doluluk oranı yüzde 70'e ulaşırken, kruvaziyer turizmi ile birlikte bölgede yıl sonu hedefinin 2 milyon turist olduğu belirtildi.



%20(2).gif)

