Temmuz ayı enflasyonu açıklandı: Oteller fiyat artışında üst sıralarda
Türkiye İstatistik Kurumu, 2025 yılının Temmuz ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumuna (TÜİK) göre enflasyon 2025 yılının Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 2,06, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 19,08, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 33,52 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 41,13 artış gösterdi.
Geçen yılın aynı dönemine göre en fazla artış yüzde 75,54 ile eğitimde gerçekleşirken onu yüzde 62,01 ile konut, 37,49 ile sağlık, 34,90 ile çeşitli mal ve hizmetler ve yüzde 34,18 ile lokanta ve oteller izledi.
Temmuz ayında ise en fazla fiyat artışı yüzde 5,78 ile konut, yüzde 5,49 ile alkollü içecekler ve tütün, yüzde 4,25 ile haberleşme, yüzde 2,84 ile sağlık ve yüzde 2,67 ile eğitim takip etti.
Lokanta ve otellerde son durum
Lokanta ve otellerde fiyatlar bir önceki aya göre yüzde 2,24 bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 23,53 bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 34,16 ve on iki aylık ortalamalara göre 47,89 oranında artış gösterdi.
ENAG’a göre enflasyon yüzde 65,15
Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) tarafından açıklanan verilere göre Temmuz ayında enflasyon aylık bazda yüzde 3,75 olurken, yıllık bazda yüzde 65,15 olarak gerçekleşti.
İlgili Haberler

Turistler en çok hangi ülkelere gitti! BM listeyi açıkladı: Türkiye kaçıncı sırada?
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, Avrupa'nın turizmde en çok tercih edilen kıta olduğunu açıklarken; ilk 10 ülke sıralamasını da yayınladı.

Bakan Ersoy ile THY'den ortak turizm planı: Hedef yeni pazarlar
Bakan Mehmet Nuri Ersoy ve THY heyeti bir görüşme yaptı. Görüşmede Türkiye'nin turizm potansiyelini artırmak için alternatif pazarlar ve yeni destinasyonlar konuları ele alındı.

Kuşadası'nda sarı yaz bereketi! Hedef yıl sonuna kadar 2 milyon turist
Kuşadası'nda ekim ayında otellerde doluluk oranı yüzde 70'e ulaşırken, kruvaziyer turizmi ile birlikte bölgede yıl sonu hedefinin 2 milyon turist olduğu belirtildi.



%20(2).gif)

