Mehmet Kemal Dedeman Yarışması ödülleri açıklandı

Mehmet Kemal Dedeman Yarışması ödülleri açıklandı
Dedeman Topluluğu’nun kurucusu Mehmet Kemal Dedeman’ın anısını yaşatmak ve ilkelerini geleceğe taşımak adına her yıl düzenlenen “Mehmet Kemal Dedeman Araştırma ve Geliştirme Proje Yarışması’nın bu yıl 8’incisi düzenlendi. Dedeman İstanbul’da 10 Şubat 2012 tarihinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da katılımıyla gerçekleşen ödül töreninde madencilik ve turizm olmak üzere iki dalda yarışan projelerin kazananları belli oldu.


Türkiye’deki madencilik ve turizm sektörlerine kalıcı bir değer yaratmayı amaçlayan yarışma, seçkin davetlilerin ve sektörün değerli isimlerinin katılımıyla gerçekleşti.


Mehmet Kemal Dedeman Araştırma ve Geliştirme Proje Yarışması, Madencilik ve Turizm dalında birbirinden değerli projeleri ödüllerle buluşturdu. 2011 yılı için Madencilik kategorisindeki konu başlığı “Türk Madenciliğini Geliştirmeye Yönelik Araştırma ve Projeler” olarak belirlenirken Turizm dalındaki konu başlığı “İnsan kaynakları, Eğitim ve İstihdam” oldu. Seçici kurulun kararı sonucunda birinci seçilen her iki dalın proje sahibine 20’şer bin TL ödül verildi.

Törende konuşma yapan Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman; “Başta turizm ve madencilik olmak üzere değişik sektörlerde önemli ilklere imza atma başarısını gösteren Mehmet Kemal Dedeman’ın hayat felsefesi, ‘hiç yılmadan çalışmak ve içinde bulunduğu topluma katkıda bulunmak’ olmuştur. Herkes tarafından bilinen ‘yakınmayı bırak, yekinmeye bak’ sözü de bu felsefesini en iyi şekilde yansıtmaktadır. Bizler de bugün, Dedeman Topluluğu olarak, bu felsefeyi benimseyerek yolumuzda ilerliyoruz. Dedeman Topluluğu olarak ana faaliyet alanlarımız olan ‘turizm’ ve ‘madencilik’ dallarında proje yarışması düzenlemenin, Mehmet Kemal Dedeman’ı anmanın, anısını sonsuza dek yaşatmanın ve hayat felsefesini geleceğe taşımanın en güzel yolu olduğunu düşünüyoruz. Sekizinci Proje Yarışmasının ödül törenini düzenlediğimiz bu gecede, aynı zamanda yarışmanın dokuzuncusunu da başlatmanın sevincini yaşıyoruz” dedi.


Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nazire Dedeman Çağatay ise yarışmanın önemini şu sözlerle açıkladı; “İlk defa ’Yarına Bir Değer Bırak’ çağrısıyla 2004 yılında düzenlediğimiz Mehmet Kemal Dedeman Araştırma ve Geliştirme Proje Yarışması ile ülkemiz ekonomisinin lokomotif iş alanları arasında yer alan turizm ve madencilik sektörlerinin gelişmesini amaçlıyoruz. Araştırmacıların ve iş dünyası mensuplarının olduğu kadar yeni ve doğru fikirler üreten herkesin katılımına açık olan proje yarışmamız, her yıl olduğu üzere bu yıl da ‘madencilik’ ve ‘turizm’ dallarında ayrı ayrı düzenlendi. Proje yarışmasının madencilik dalı 2011 yılı konusu ‘Türk Madenciliğini Geliştirmeye Yönelik Araştırma ve Projeler’, turizm dalı 2011 yılı konusu ise ‘İnsan kaynakları, istihdam ve eğitim’ olarak belirlenmişti. 2012 yılı için başvuruda bulunacak projelerin de madencilik ve turizm sektörlerine katma değer sağlamasını temenni ediyorum.”

Madencilik dalında ödül kazananlar

Mehmet Kemal Dedeman Araştırma ve Geliştirme Proje Yarışması Madencilik dalında “Siklojet Flotasyon Hücresi” projesiyle Hasan Hacıfazlıoğlu birincilik ödülünü almaya hak kazanırken, “Altın İçeren Refrakter Arsenopirit Cevherinden Altın Kazanımı: Flotasyon, Fiziksel – Isıl Ön İşlemler ve Siyanürizasyona Etkisi” projesiyle Doç. Dr. Abdullah Seyrankaya ikincilik ödülünün sahibi oldu. Yarışmada “İnce Taneli Feldspat Atıklarının Jameson Flotasyon Teknolojisiyle Değerlendirilmesi” projesiyle Doç Dr. Cengiz Karagüzel, Gülşah Çobanoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Oktay Şahbaz üçüncülük ödülüne layık görülen isimler oldu.

Turizm dalında ödül kazananlar

Yarışmanın turizm dalında ise Mümtaz Peker, “Mutfak Sanatlarını ve Yönetimini Kurumsallaştırma Amaçlı Mesleki Eğitim Örgütlemesi” konulu projesiyle birincilik ödülünü kazandı. İkincilik ödülünün sahibi “Profesyonel Turist Rehberlerine Yönelik Tarih – Turizm İşbirliği ile Yaşayan Tarih Uzmanlık Eğitimleri” proje konusuyla Azade Özlem Çalık ve Emel Kılıç oldu. Üçüncülük ödülünü “Konaklama İşletmeleri İçin Bilgisayar Tabanlı Hizmet İçi Eğitim Modülü Projesi” konusuyla Yrd. Doç. Dr. Aziz Gökhan Özkoç, Hakan Kendir ve Merve Tuncel almaya hak kazandı.

2011 yılı proje yarışmasının ödül töreninde ayrıca, madencilik ve turizm alanlarında 2012 yılının proje konuları da açıklandı. Madencilik dalında 2012 konusu “Türk Madenciliğini Geliştirmeye Yönelik Araştırma ve Projeler” olarak belirlendi. Turizm alanında 2012 yılının yarışma konusu olarak ise “Medyanın Konaklama Sektörünün Pazarlanmasında Etkin Kullanımı” seçildi.




Bu Haber 11.02.2012 - 14:50:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.