Mehmet Ersoy: Uzakdoğu pazarları için eylem planı hazırlıyoruz

Mehmet Ersoy: Uzakdoğu pazarları için eylem planı hazırlıyoruz
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, uzakdoğu pazarlarında daha fazla ziyaretçi almak için eylem planı hazırladıklarını açıkladı.

Resmi Twitter hesabından bir açıklama yapan Bakan Ersoy, Japonya ve Çin başta olmak üzere, uzakdoğu pazarında ivme kazanan siyasi ve ekonomik ilişkileri turizm alanına da taşımak istediklerini kaydetti.

Bu çerçevede hedef ülkelerde Türk Kültür Yılı ilanlarının devam edeceğini ifade eden Ersoy, şu mesajları paylaştı:

''Yeni pazarlara açılım stratejimiz çerçevesinde, Japonya, Çin başta olmak üzere, uzak doğu pazarında son yıllarda ivme kazanan siyasi ve ekonomik ilişkilerimizi kültür ve turizm alanında da geliştirmek amacındayız.

Büyük bir turist potansiyeline sahip uzak doğu pazarındaki payımızın arttırılması için bir eylem planı hazırlamaktayız. Bu plan doğrultusunda karşılıklı yolcu trafiğinin ve özellikle de ziyaretçilerin harcama düzeylerinin artırılmasını hedefliyoruz.

Turizmde pazar payımızı artırmak ve Türkiye için en doğru algıyı oluşturmak açısından tanıtma faaliyetlerimiz çok önemli rol oynamakta... Bu doğrultuda, kültür diplomasisinin tanıtım açısından önemini asla yadsıyamayız.

Bakanlık olarak hedef ülkelerimizde “Türk Kültür Yılı” ilan etmeye ve bu bakış açısı doğrultusunda değerlerimizi tanıtmaya devam edeceğiz.

İşte bu kapsamda 2019 Japonya'da kapsamlı kültür-sanat ve gastronomi etkinlikleriyle desteklenecek "Türk Kültür Yılı" olarak ilan edilecek.''



Bu Haber 26.11.2018 - 13:45:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.