Mehmet Ersoy: Bugüne kadar ekonomi tek kutuplu olarak küreselleşti

Mehmet Ersoy: Bugüne kadar ekonomi tek kutuplu olarak küreselleşti
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, bugüne kadar tek kutuplu olarak kürselleşen ekonomide, İpek Yolu gibi projeler sayesinde yeni kutupların ortaya çıkacağını söyldi.

Antalya'da yapılan 13. İpek Yolu Belediye Başkanları Forumunda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, İpek Yolunun  ticarete, sosyokültürel yapıya ve turizme büyük katkı sağladığını ifade etti.

Bu işte bölgesel yönetimlerin ve merkezi hükümetin büyük görev üstlendiğine dikkat çeken Ersoy, Çünkü bölgesel yönetimler ne kadar istekli, ne kadar içten olursa merkezi yönetimleri ikna etmeleri ve yönlendirmeleri o kadar kolay oluyor. Bu kadar çok fırsatın, bu kadar çok ticaret alternatifinin olduğu dünyada, ekonomide sizlerin işbirliği merkezi yönetimdeki arkadaşlarımızı yönlendirecek. O açıdan sizlere çok büyük bir görev düştüğünü düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar ekonominin tek kutuplu olarak küreselleştiğine işaret eden Ersoy, yerel yönetimlerin istekli ve arzu ile çalışmasının yeni kutuplar yaratacağını söyledi.

Belediye başkanlarına bir öneride bulunan Ersoy, “Buradaki pozitif olumlu aile havasını, tabanınıza yani bulunduğunuz illere yaymak için ortak bir proje geliştirebilirseniz ve bunu kendi şehirlerinizde gerçekleştirebilirseniz, şehirlerinizde yaşayan insanlara da buradaki olumlu havayı yaymış olursunuz diye düşünüyorum. Bütün üye şehirlerin sosyokültürel özelliklerini, etnik özelliklerini kapsayan ortak müzeler açabilirsiniz. Üye şehirler de oralarda kendisine düşen bölümlere katkılarda bulunabilir. Üye ülkeleri ziyaret eden turistlere de bütün ipek yolu zincirini tanıtmış olursunuz. O zaman ayrı bir kulüp gibi insanlar sizin şehrinizde dönmeye başlayacaktır” ifadelerini kullandı.
 
Antalya'da düzenlenen 13. İpek Yolu Belediye Başkanları Forumunda 32 ülkeden 67 kentin belediyesi temsil ediliyor.


Bu Haber 22.10.2018 - 10:35:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.