Küresel turizm ekonomiye bu yıl ne kadar etki edecek?

Küresel turizm ekonomiye bu yıl ne kadar etki edecek?

Dünya Turizm Konseyi (WTTC) Başkanı Julia Simpson, Türkiye’nin turizm karnesinin çok parlak olduğunu, dünyada seyahat ve turizmde en güçlü büyüyen ülkelerden biri ve en çok ziyaret edilen destinasyonlar arasında olduğunu söyledi.


Ekonomi gazetesinden Elif Karaca’ya konuşan Simpson, Türkiye’deki doğal güzellikler, tarihi ve arkeolojik alanlar, misafirperverlik ve rekabetçi fiyatların yanı sıra yeni İstanbul Havaalanı ve THY’nin de Türkiye’nin farklı destinasyonlarla bağlantısının güçlenmesine çok önemli bir katkıda bulunduğunu söyledi.

Simpson, küresel düzeyde ise resesyon beklentilerine rağmen turizmde hem uçuş hem de otel bazında tüm dünyadaki üyelerine gelen rezervasyonların çok güçlü olduğunu da belirtti.

2022’de turizmin küresel ekonomiye etkisi 8,6 trilyon dolar olacak

Seyahat ve turizmin 2019 yılında küresel ekonomiye etkisinin 9,2 trilyon dolar olduğunu ifade eden Simpson, 2022 yılında bu katkının 8,6 trilyon dolar olmasının beklendiğini açıkladı. Çin’in henüz tam olarak açılmadığına işaret eden Julia Simpson, Çin’in de oyuna dahil olmasıyla 9,2 trilyon dolar seviyesinin de aşılacağını kaydetti. Simpson “İki yıl boyunca kapalı kaldıktan sonra insanlar seyahat etmek istiyor. İş seyahatlerinin de 2023 yılına kadar 2019 seviyelerini yeniden yakalayacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

“Uluslararası seyahat geri döndü”

WTTC Başkanı Simpson YouGov ile birlikte gerçekleştirilen anket sonuçlarına ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede ise, “Bu küresel araştırma, uluslararası seyahatin geri döndüğünü gösteriyor. Anket aynı zamanda tüketiciler arasında sürdürülebilir seyahatin artan önemini de gözler önüne serdi” şeklinde konuştu.

Türkiye en popüler beş destinasyondan biri olma yolunda

Türkiye’nin turizm karnesinin çok parlak olduğunu dile getiren Julia Simpson şu değerlendirmeyi yaptı:

“Geçtiğimiz haftalarda yayınladığımız rakamlara göre Türkiye Avrupa’da en çok büyüyen bölgelerden biri ve bu yıl en popüler beş destinasyon arasında yer alma yolunda. Bu nedenle Bakanlığınıza tamamen katılıyorum. Türkiye’nin turizm hedeflerini yukarı yönlü revize etmekte haklılar ve bu harika, çünkü Türkiye’nin farklı bölgelerinde giderek daha fazla turiste kapılarınızı açıyorsunuz. Güzel plajlarınız var, İstanbul’da harika bir kültür var. Turizm, kültür, dini turizmi ile Türkiye, doğu ile batıyı birbirine bağlayan iki dünyanın tam ortasında yer alıyor. İşte bu yüzden iki tarafta da seviliyorsunuz. Büyüleyici doğal güzelliği, tarihi ve arkeolojik alanları ve konukseverliği ile tanınan Türkiye rekabetçi fiyatları ile de en popüler destinasyonlardan biri. Bunda yeni İstanbul Havalimanı ve çok başarılı ulusal havayolu şirketiniz Türk Hava Yolları’nın da büyük katkısı söz konusu. Kaliteli charter ve düşük maliyetli havayollarının yanı sıra inanılmaz otelleri ve tatil köyleri var. Bu nedenlerle Türkiye’nin dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biri olması şaşırtıcı değil. WTTC verilerine göre de Türkiye en hızlı büyüme gösteren ve en popüler destinasyonlar arasında.



Bu Haber 10.12.2022 - 06:51:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.