Konu ekonomi: Almanlar bu yıl daha kötümser ama...

Konu ekonomi: Almanlar bu yıl daha kötümser ama...

2023 tatil planlarını yapmaya başlayan Almanların bu yıl geçen yıla nazaran daha kötümser olduğu belirtiliyor.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Almanya'daki 'gergin' ekonomik durumun halkın 2023 tatil planlamalarına yansıdığı belirtiliyor. Tatil ve Seyahat Araştırma Derneğinin (FUR) 2023 seyahatleri ile ilgili raporunu sunan Danışman Martin Lohmann, "Ekonomik alanda yaşanması beklenen gelişmeler konusunda Almanlar bu yıl geçen yıla kıyasla daha kötümser." açıklamasını yaptı.

Kötümser olanların oranın yüzde 42’ye yükseldi

Geçtiğimiz yıl yapılan araştırmada yüzde 24 olarak belirlenen 'kişisel ekonomik durumumda bozulma bekliyorum' diyenlerin oranının bu yıl yüzde 42'ye yükseldiği belirtilen FUR raporunda negatif değerlendirmelere rağmen Almanların seyahat planlarının hala üst seviyede olduğu kaydedildi.

Yüzde 54 ‘tatile çıkacak param var’ diyor

Araştırmaya katılan Almanların yüzde 54'ü 'bu yıl çıkacağım tatili finanse edecek ekonomik güce sahibim' derken, yüzde 24'lük kesim tatilini finanse edip edemeyeceğinden emin olmadığını ifade ediyor.

Araştırmadaki pozitif göstergelerden biri, Almanların yüzde 69'unun en az bir defa yurt dışı seyahatine çıkmayı planlıyor olması. Beklenen gerçekleşirse, Almanya'da seyahat yoğunluğu bu yıl geçen yıla göre daha yüksek olacak.

Türkiye dördüncü sırada

FUR'a göre 2023 yılında seyahatler hem destinasyonlar hem de seyahat türleri bakımından 2019 seviyesine ulaşacak. Tercih edilen destinasyonlar arasında Almanya'nın bu yıl da ilk sırada olması bekleniyor. Onu İspanya, İtalya, Türkiye ve Avusturya takip edecek. Yunanistan ve Hırvatistan da Almanların tercih ettiği destinasyonlar arasında yer alacak.



Bu Haber 14.01.2023 - 13:40:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.