Kültür ve Turizm Bakanlığı 'tax free' yasasının çıkışına önem ve hız vermeli

Kültür ve Turizm Bakanlığı 'tax free' yasasının çıkışına önem ve hız vermeli
Arap - Türk Gayrimenkul Zirvesi kapsamında, 8. Gayrimenkul Yazlık Evler Fuarı hafta sonu kapılarını açtı. İki gün süren ve sıcak satışın gerçekleştirildiği organizasyona, 40 firma ile yerli ve yabancı çok sayıda sektör uzmanına ev sahipliği yaptı. Vitanova Yalıkavak daireleri ile fuara katılan Club Flipper Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bayer, Arap - Türk Gayrimenkul Zirvesi’nde “Gayrimenkulde Yazlık Evler” konulu panele de konuşmacı olarak katıldı.

 
İstanbul Hilton Convention Center’da düzenlenen ‘8. Gayrimenkul Yazlık Evler Fuarı ve Arap- Türk Gayrimenkul Zirvesi’ hafta sonuna damgasını vurdu. JNR Fuarcılık tarafından düzenlenen, alıcı- satıcı ve yatırımcı üçlüsünü biraraya getiren Türkiye’nin tek satış odaklı fuarı, 40 firmanın katılımı ile gerçekleşti.

Arap - Türk Gayrimenkul Zirvesi’nde, ‘Gayrimenkul Sektörüne Yabancı Yatırımcının Bakışı’, ‘Yabancılara Satışta Politika, Strateji ve Yatırım Kriterleri’ ve ‘Yabancılara Satışlarda Güven Analizi: Oyunun Yeni Kuralları ile Sürdürülebilirlik’ konuları masaya yatırıldı. Ekolojik evlerin tanıtıldığı fuarı, Körfez ülkeleri Katar, Kuveyt, Bahreyn, Abu Dhabi, Umman, Ürdün, Suudi Arabistan, Dubai, Azerbaycan, Fas, Mısır, İran ve Irak’tan gelen yatırımcılar ziyaret ederken;  Ağaoğlu, Dumankaya İnşaat, Babacan Yapı, Demir İnşaat, Ege Yapı, Aydınlı gibi önemli gayrimenkul yatırımcıları mevcut projeleriyle yer aldı. 

Ege, Marmara bölgesinden ve Kuzey Kıbrıs’tan da yazlık projelerin de  görücüye çıktığı fuarda, Ege ve Bursa bölgesindeki projelere daha çok Ortadoğulular’dan ilgi olduğunu belirten sektör uzmanları özellikle Kuveytliler’in yönlerini Kuşadası tarafına çevirdiğini ifade etti. Panelde turizm sektörünü ve turizm sektörünün inşaat sektörü üzerindeki etkisini değerlendiren Club Flipper Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bayer, “20 yıl içinde 3 milyon seviyesindeki turist sayısı, 40 milyon seviyesine yükselirken, doluluk oranı %85 seviyelerine ulaşmıştır. Bu da gösteriyor ki; Türkiye’deki inşaat sektörünün gelişimi, turizm ve turizm tanıtımlarına bağlıdır. Bu noktada, Hollywood filmleri gibi önemli projelerde yer almak Türkiye’ye yatırımcı çekmek için önemli bir adımdır ki, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “tax free” yasasının çıkışına önem ve hız vermesi gerekmektedir.” şeklinde konuştu. 

Büyük yatırımcının parasının güvenliğini düşündüğünü vurgulayan Bayer,  sağlık turizminin sektördeki etkisini ve Avrupa’nın da mevcut durumunu ele aldı. Ahmet Bayer, Türkiye’deki potansiyelin, hiçbir ülke ile karşılaştırılamayacak kadar büyük ve olanaklar için elverişli olduğunu belirtiken, turizm yatırımlarındaki geri dönüşü değerlendirerek, “Turizm yatırımlarının geri dönüşü, gayrimenkul desteği ile daha rahat sağlanabilmektedir. Gayrimenkul yatırımı ciddi oranda karlı ve güvenilir olup, normal şartlarda yatırımın geri dönüşünü alabilmek, 10 – 12 yılı bulmaktadır. Devletin izin verdiği karma projeler ile sektörde yer almak ise, hem sezonsal faktörlerin etkisini ortadan kaldırmakta, hem ihtiyaca ve zevke yönelik seçenekleri arttırmakta, hem de yatırımın geri dönüşünü hızlandırmaktadır.” dedi.
 


Bu Haber 06.05.2014 - 15:46:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.