Ahmet Bayer'den haciz iddialarına yanıt: İtibara zarar verme amacı...

Ahmet Bayer'den haciz iddialarına yanıt: İtibara zarar verme amacı...
Turizmci Ahmet Bayer, medyada kendisi hakkında çıkan ''İş adamı Ahmet Bayer'e haciz şoku'' haberler ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada iddialara tek tek yanıt veren Bayer, haberde yer alan iddiların itibara zarar verme amacı taşıdığını ifade etti.


Açıklamasında iki milyar liralık bir borcun söz konusu olmadığını belirten Ahmet Bayer, bahsedilen rakamın 540 milyon dolara tekabül ettiğini ve böyle bir borcun aidat borçları ile birikemeyeceğini söyledi. Bahse konu miktarın sadece 56 bin lira olduğunu iddia eden Bayer'in açıklamasının tam metni şöyle:

12.10.2017 tarihinde “Hürriyet.com “ Son Dakika Haber internet sitesinde yer alan “Ahmet Bayer'in Emirgan'daki villası ve Yalıkavak'taki mülklerine 2 milyar liralık haciz konuldu'' başlıklı haber içeriğini oluşturan olayların fiili ve hukuki  gerçekler ile hiçbir ilgisi yoktur, gerçeğe aykırı ve hayal ürünü iddialardan ibarettir. İddialar,iddia sahibi Devremülk yöneticisi Sn.Ergüder Tırnova’nın şahsı ve yaptığı iş itibariyle hiçbir ilgisi olmayan tamamen kendi hayal dünyasına ait iddilar olup, hakaret  ve iftiralarla kamuoyu önünde karalama, ticari itibara zarar verme çabalarından ibarettir.
Şöyle ki :

''56 BİN LİRALIK BİR RAKAM VAR''

1- Devremülk tesislerine Bayer ailesinin 2 milyara yakın bir borcu olduğu iddia edilmiştir. Öncelikle bugün için 2 milyar TL yaklaşık 540 milyon dolar etmektedir. Borç sebebi olarak da aidat borcu gösterilmiştir. Hal böyle iken, Bodrum Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından verilmiş ve henüz kesinleşmemiş temyiz aşamasında olan aidat borcuna ait bir dava sebebiyle -ki bu rakam sadece 56 bin liradır. Buna karşılık Ahmet Bayer’in  2 milyara yakın borcu olduğunun iddiası için de ciddi şüphe duyulmasını gerektirmektedir.



2-  Ancak kendileri, devremülk yönetimine geldikten sonra, aldıkları hizmet bedellerini ödeyemedikleri için maalesef, Flipper A.Ş.de Otel İşletme Hizmeti veren şirket, devremülk yönetiminden kesinleşmiş  alacağını tahsil için, Bodrum 1. İcra Müdürlüğü  nezdinde  icra takibi yaparak, haciz yoluna gitmek zorunda kaldılar. Halen de bu para (yaklaşık 60 bin lira) yönetici tarafından ödenmemiştir.

3- 'CLUB FLIPPER TESİSLERİNDE YIKIM KARARI VARDIR' İDDASI TAMAMEN ASILSIZDIR

Şirketimize ait tüm tesis taşınmazları 1996 yılından bu yana  belediye iskan ruhsatına, inşaat projeleri de belediye inşaat ruhsatına sahiptir. LAVA AŞ ‘ye satılan  binaların da inşaatı durdurulmuştur, şeklinde haberde yer alan  binalara ait 28.03.2014 tarihli Yalıkavak Belediyesinden alınmış yapı inşaat ruhsatı mevcut ve halen geçerlidir.İnşaatın durdurulması kararı  diye bir şey kesinlikle olmayıp tüm yasal izin ve ruhsatlar mevcut ve geçerlidir.

4- YIKILDI DENİLEN BİNALAR !!!

Devremülk parseli içinde 10-15 yıl evvel yöneticilik tarafından, tek katlı bir depo yapılmış olup, bu depoyu  da yönetimi devir aldıktan sonra kendileri de kullanmışlardır. Kendi kullandıkları bu depoyu belediyeye kendileri ihbar etmiş ve yıkımını sağlamışlardır.Bu yıkım öncesinde de , gene aynı şekilde Ahmet Bayer’in  şirketinin kaçak yaptığı inşaat belediyece yıkıldı şeklinde gerçeğe aykırı beyanlara dayalı haber yapıldı ve bu haberler tekzip edilmiş, haberin yalan olduğu basın ve  kamuoyu nezdinde de ortaya çıkmıştır.

5- Ahmet Bayer ve/veya ailesi devremülk  yöneticiliği yapmamıştır sadece işletme şirketi olarak görevli  olan şirketten, yöneticiliğe  belirli hizmetler verilmiş ve birçok dönemde de bu hizmetlerin karşılığı olan paraları tahsil edilememiştir. Şimdiki  yönetim beş sene önce Ahmet Bayer’e  gelip, yönetimi kendilerinin yapmak istediklerini söylediklerinde Ahmet Bayer de kendi oyları ile onları desteklemiş ve yönetime gelmelerine katkı vermiştir.  Ayrıca 2012 yılı itibariyle 409 bin lira gibi bir alacak rakamını bu yönetime bağışlamış, ödenmesini talep etmemiştir. Bu durum 26.01.2013 tarihli kat malikleri genel kurul tutanağında da açıkça yer almaktadır.

6-  “Yıllardır devremülk tapulu mülkleri çeşitli hileli yollarla sahiplerinin ellerinden alan Ahmet Bayer ve şirketleri” iddiası çok ağır bir suç isnadıdır. Tapu yoluyla devirleri yapılabilen bir mülkiyet devri işlemi söz konusudur.Tapuda 1992 yılından bu yana, binlerce devremülk  maliki olup,bunlardan bir tanesinin bile sonradan Ahmet Bayer adına devri yapılmamıştır. Bu durum Bodrum Tapu Sicil Müdürlüğü kayıtları ile sabittir.İddia sahibi hakkında derhal suç duyurusunda bulunulacak ve tazminat davası açılacaktır.

7- Club Flipper tesislerine gelip de, tatil kullanma prosedürünü tamamlayarak  tatilini yapmayan tek üyemiz mevcut değildir.Tam 27 senedir bu durumun aksi olmamıştır.

8- Flipper A.Ş. mülkiyetinde olan otel gayet makul fiyatlarla kiralanmıştır.Bu konu kiracı ile Flipper A.Ş. arasında  gerçekleşen yazılı bir akde dayalıdır.Kira sözleşmesi içeriğinde de oteli satma arzusunda olunduğu özel bir madde ile de açıkça yazılıdır.Otelle ilgili uygun bir teklif geldiğinde de bu teklif değerlendirilerek satılmıştır. Konunun iddia sahibi deveremülk yöneticisi ile ilgisini ve onun kafasını neden kurcaladığını, bunu basında yer alacak beyanlarında neden yer verdiğini objektif olarak anlamak ve anlamlandırmak mümkün değildir.

9- Seba Bloklarının altındaki garaja el konulması diye bir durum söz konusu değildir. Bu garaj binası Flipper A.Ş. nin malıdır ve yönetim planı ile kullanım hakkı Flıpper A.Ş.ye aittir. Bodrum Tapu Sicil Müdürlüğü kayıtları açıktır.

10- “Club Flıpper “ ismi ve logosu Ahmet Bayer’in yönetim kurul başkanı olduğu TC.Pantet Enstitüsü Marka no : 2010 14735 –Hizmet nosu ile Flipper Turizm Yatırımları Ticaret A.Ş. adına kayıtlı olup, kullanım hakkı yasal olarak sadece bu şirkete aittir. Club Flipper ünvanının kullanılması, Club Flıpper adı ile bu unvan kullanılarak yapılan bu iddia ile iddia sahibi zaten açık ve net olarak suç işlemiş olup, bu konuda yasal hakların kullanılacağı da her türlü izahın ötesindedir.



Bu Haber 14.10.2017 - 11:31:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.