Koç Grubu, Yunanistan'ın en büyük limanı için devrede

Koç Grubu, Yunanistan'ın en büyük limanı için devrede
Koç Grubu'na ait Setur'un, Yunanistan2ın en büyük limanı Alimos'u almak için devreye girdiği belirtiliyor.


Dünya gazetesinden Kerim Ülker'in yazısına göre, daha önce satış açıkarılan ancak daha sonra satışından vazgeçilen Alimos Limanı için Koç Grubu'na bağlı Setur devrede. Habere göre, Alios'un satışa çıkarıldığı dönemde Ferit Şahenk’in Doğuş Grubu ve Mehmet Kutman’ın Global Holding’i ilgilenenler arasındaydı anca son anda vitrinden çekildi. Şimdilerde satışı tekrar gündeme gelen liman için ocak ayında da ilk teklifler verilecek.



OCAK AYINDA TEKLİFLER VERİLECEK

Alimos’a en ciddi ilginin ise Koç Holding’e ait Setur’dan geldiği iddia edildi. Uzun zaman önce duyduğum bu bilgiyi 7 Aralık’ta Yunanistan’ın önemli gazetelerinden Kathimerini duyurdu. Tam da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Atina ziyareti gününe denk geldi bu haber. Erdoğan’ın Atina ziyaretinin gölgesinde kaldı.

MİDİLLİ'Yİ YUNAN ORTAKLA ALDI

Koç Holding’e ait Setur bilindiği üzere Midilli Limanı’nı işletiyor. 2012’de açılan ihaleyi 40 yıllığına kazanan Setur Marinaları’nın Midilli’deki ortağı ise Yunan Folli Follie.

Duyduğuma göre Alimos için Koç, yerel bir ortakla da görüşüyor. Yani bir konsorsiyum kurarak ihaleye girmeyi planlıyor.

Alimos Limanı, 1.100 tekne kapasiteli. Sadece ülkenin değil, Doğu Avrupa ve Balkanlar’ın en büyüğü. Doğuş Grubu’nun Yunanistan’da yat limanları dikkat çekiyor. Bakarsınız Doğuş Alimos’un peşini bırakmaz, geçmişte adı geçen Global’de ihale sürecine katılır.


Bu Haber 18.12.2017 - 10:01:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.